Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

για τις πυρκαγιές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Καμιά συναίνεση με την κυβέρνηση των εμπρηστών ! PDF Print E-mail

Η πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική εξαφανίζοντας ένα ζωτικό δασικό πνεύμονα και καταστρέφοντας κατοικίες δεν είναι μια θεομηνία αλλά είναι ένα έγκλημα με αυτουργό την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο και συνένοχο το ΠΑΣΟΚ που επί κυβερνήσεων του ακολουθήθηκε η ίδια πολιτική τσιμεντοποίησης των δασών για χάρη των εργολάβων.Δεν είναι ώρα για συναίνεση της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην κυβέρνηση στην δήθεν «κοινή προσπάθεια διάσωσης των δασών». Είναι η ίδια η κυβέρνηση που έχει βάλει φωτιά στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα ενώ έχει εξαπολύσει πογκρόμ κατά των μεταναστών και των δημοκρατικών μας ελευθεριών.

Είναι ώρα να τους διώξουμε πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο!

Είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε μαζικές προσκλήσεις μονίμων πυροσβεστών, αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζική ενίσχυση των υποδομών δασοπυρόσβεσης.

Είναι ώρα να πούμε όχι στο "μοντέλο ανάπτυξης" που στηρίζεται στην τσιμεντοποίηση, στην αντιμετώπιση των δασικών εκτάσεων ως "φιλέτων" προς οικοδόμηση, στη εξυπηρέτηση με κάθε τρόπο των εργολάβων.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προτεραιότητα να σώσει τα δάση αλλά έκανε το πάν για να διευκολύνει το κατασκευαστικό κεφάλαιο να τα εξαφανίσει. Με το νέο χωροταξικό σχέδιο δίνει το πράσινο φως για τη μαζική καταπάτηση και οικοδόμηση των δασικών εκτάσεων και δίνει κίνητρο στους εμπρηστές.

Ο Μαρκογιαννάκης, ο ίδιος πού είχε το θράσος στις αρχές του καλοκαιριού να αρνείται να κλείσει σύμβαση για την μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων διότι υπολόγιζε στον ευνοϊκό καιρό, τώρα τα ρίχνει πάλι …στον καιρό όπως παλιότερα ο Πολύδωρας όταν καταλόγισε τις πυρκαγιές του 2007 στον στρατηγό άνεμο!

Ποιος άλλωστε ευθύνεται για το ότι χιλιάδες δασοπυροσβέστες είναι συμβασιούχοι κακοπληρωμένοι που ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε τόσο; Μήπως έμεινε χρόνος το στο Υπουργείο του Παυλόπουλου και του Μαρκογιαννάκη να ασχοληθεί με την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών όταν όλο το καλοκαίρι εξάντλησαν την δραστηριότητα τους σε ένα ανελέητο κυνήγι σε βάρος μεταναστών και των προσφύγων, όταν διαθέτουν εκατομμύρια για να φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί για υποδομές για να σωθούν τα δάση; Όταν προσλαμβάνονται «αγροφύλακες» και συνοριοφύλακες αντί για δασικούς υπαλλήλους και μόνιμους πυροσβέστες;

Δύο χρόνια μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία και την Πάρνηθα οι εγκληματίες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι διότι όπως βλέπουμε συνεχίζουν απτόητοι. Είναι ώρα να τους ξεφορτωθούμε με τους μαζικούς μας αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια: