Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Λάρισα -κεντρική προεκλογική συγκέντρωση


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η  κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ και ανένταχτων αγωνιστών της αριστεράς που έγινε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την Παρασκευή 12-9  Την Στην συγκέντρωση -συζήτηση μίλησαν κατα σειρά οι :
 Θένια Ασλανίδου τονίζοντας την αναγκαιότητας ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές που ήρθαν υπό την πίεση του συγκλονιστικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου αλλά περισσότερο για τους αγώνες της επόμενης μέρας με την εργατική τάξη και τον λαό .ο Νίκος Πελεκούδας
μεταξύ άλλων είπε ότι  οι «ανούσιες» εκλογές είναι πολύ ουσιαστικές για τους εργαζόμενους και τον λαό, με αντίθετους βέβαια στόχους από εκείνους που έχει η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ: Καταρχήν να γίνουν βήματα για την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση που θα αντιπαλέψει το μνημόνιο και την αστική επίθεση και κάθε κυβέρνηση που θα πάει να τα εφαρμόσει, με στόχο την ανατροπή της.Μια τέτοια αντιπολίτευση θα συγκροτηθεί κυρίως στους δρόμους του αγώνα, με την αντεπίθεση ενός νέου εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι πρωτίστως στην βουλή, που απέδειξε ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο το προηγούμενο επτάμηνο, πως λειτουργεί με όρους κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μετατρέποντας ακόμα και το συντριπτικό ταξικό «Όχι» στο δημοψήφισμα σε ντροπιαστικό «Ναι» στο μνημόνιο. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μαυριστούν στις εκλογές τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και το συστημικό φασιστικό μπουλντόγκ της Χρυσής Αυγής. Να μην γίνει ο λαός αυτόχειρας, διαλέγοντας το «μέσο» της πολιτικής αυτοκτονίας του.

και τέλος ο Αντώνης Δραγανίγος που τόνισε ότι
"οι έξι αυτοί συγκλονιστικοί μήνες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, της «διαπραγμάτευσης», του συγκλονιστικού λαικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τελικά της ντροπιαστικής υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την υπογραφή του νέου μνημονίου μας έδειξαν ότι: δεν  υπάρχει δυνατότητα να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη κα την ΕΕ. Δεν υπάρχει πολιτική σε όφελος του λαού και σε όφελος του κεφαλαίου. Το ούτε ρήξη ούτε υποταγή χρεοκόπησε.
Το κυβερνητικό  πρόγραμμα που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) το ξέρουμε. Είναι το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο. Το τι είναι οι δολοφονικοί υπηρέτες του συστήματος η ΧΑ το ξέρουμε. Για αυτό πρέπει να μαυριστούν και να αδυνατίσουν.

Στις εκλογές κρίνεται το αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά για την ανατροπή της επίθεσης και το δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στην ελληνική κοινωνία.
Η λύση αυτή περνάει μέσα από την μονομερή κατάργηση των μνημονίων την ρήξη και την έξοδο από την ευρωζώνη με την ΕΕ, τις εθνικοποιήσεις βασικών τομέων της οικονομία ώστε να μην είναι τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, την μονομερή διαγραφή του χρέους. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το επιβάλλει ο οργανωμένος λαός και όχι μια κυβέρνηση που ορκίζεται στην συνέχεια του κράτους και του δυτικού πλαισίου. Για αυτό απαιτείται ένα πλατύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο ανατροπής όλων των  μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. " 
 Εμφάνιση larisa sigentrosi1_resize.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: