Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η νεολαία θα σπάσει την τρομοκρατία

Η νεολαία θα σπάσει την τρομοκρατία
Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Κεφαλαίου
Βρισκόμαστε εφτά χρόνια μετά την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008. Μία έκρηξη που πυροδοτήθηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Η οργή από την δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου μαθητή συνέπεσε με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, γεγονός που ξεδίπλωσε μια τεράστια δυναμική. Η δυναμική αυτή ήταν που έφερε μεγάλα κομμάτια του λαού, με ιδιαίτερη και καθοριστική τη συμβολή της νεολαίας, στο προσκήνιο και αποτέλεσε την πρώτη κινηματική αναμέτρηση στον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα.
Σήμερα εφτά χρόνια μετά οι αιτίες και το νόημα εκείνου του Δεκέμβρη παραμένουν αναλλοίωτα. Σε μια περίοδο όπου ο «πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία», αιματοκυλεί το λαό της Συρίας και τον ωθεί μαζικά στην μετανάστευση. Σήμερα που η ένταση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών της Ευρώπης βαφτίζεται «προστασία ενάντια στην τρομοκρατική απειλή». Που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στην εφαρμογή πλήθους αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια του Μνημονίου3 , καταβαραθρώνοντας τα δικαιώματα και την ζωή εργαζομένων και νεολαίας.
Απέναντι σε όλη αυτήν την βάναυση και συνεχώς εντεινόμενη επίθεση που βιώνει καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια, ο λαός και η νεολαία, πρέπει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση. Μια απάντηση ενάντια στον επικείμενο πόλεμο, που θα προασπίζει το δικαίωμα του κάθε λαού να ορίζει την ζωή του. Μια απάντηση ενάντια στην Ε.Ε., που βυθίζει στη φτώχεια καθημερινά τους εργαζόμενους της για να σώσει τις τράπεζες και τα καπιταλιστικά κέρδη, που δείχνει το αδίστακτο πρόσωπο της ενάντια στους μετανάστες, αλλά και ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα. Μια απάντηση στην ίδια την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διαλύει καθημερινά την ζωή και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από την ίδια την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης των μνημονίων, και της ίδιας της συγκυβέρνησης, αλλά και την πάλη για διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί παρά να δοθεί μέσα από σκληρούς αγώνες του ίδιου του λαού και της νεολαίας, μέσα από την προσπάθεια ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία να βγει δυναμικά στο προσκήνιο και να ανατρέψει την αντιλαϊκή επίθεση και τους εκφραστές της.
Εφτά χρόνια μετά κομμάτι και σταθμό αυτής της προσπάθειας πρέπει να αποτελέσει η φετινή 6η του Δεκέμβρη. Σαν νεολαία Κομουνιστική Απελευθέρωση καλούμε την νεολαία και τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και να τις μετατρέψουν σε χείμαρρο αντίστασης και ανατροπής.
·         Για να σπάσουμε τα δεσμά του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων τους.
·         Για να μην περάσει η τρομοκράτηση της νεολαίας. Να αποτραπεί η έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στις Ιταλικές κατασταλτικές αρχές. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ και όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί - εκτροφεία «Κορκονέων».
·         Για το δικαίωμα μας στη διαδήλωση, τη κατάληψη, της απεργία.
·         Για να απομονωθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να χτυπηθεί ο φασισμός και ο ρατσισμός.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Λάρισας
Οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: