Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Καμία αναμονή, καμία ανοχή. Ανατροπή του νέου μνημονίου τώρα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 22/7 στις 7 στην Κεντρική Πλατεία



Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τα αρπακτικά της ΕΕ αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ένα βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο, που προωθεί την μαζική κατάργηση των λίγων κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν μείνει. Με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» - αναδιαρθρώσεις περνάει το σύνολο του κοινωνικού πλούτου σε μια οικονομική ολιγαρχία και διευρύνει την εκμετάλλευση όλων των πτυχών της εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας του λαού. Βάναυσα αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των ανθρώπων του μόχθου και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων,αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, απελευθέρωση των κατασχέσεων και της πρώτης κατοικίας.



Η πρόβλεψη για το πέρασμα του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με την «εποπτεία» της τρόικας, η συμφωνία για επαναφορά της στην Αθήνα, η πρόβλεψη για ακύρωση - επανεξέταση ήδη ψηφισμένων νόμων (επαναπροσλήψεις καθηγητών ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.τ.λ.), η απαίτηση για προηγούμενη συμφωνία με την τρόικα κάθε νομοσχέδιου πριν καν βγει στην διαβούλευση, αναδεικνύουν ένα πελώριο θέμα δημοκρατίας και μια επιχείρηση να καταργηθεί οριστικά το δικαίωμα του λαού να ορίζει τις τύχες του. Πρόκειται για έναν σύγχρονο ολοκληρωτισμό από τους εκφραστές του κεφαλαίου, των δανειστών και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας που δε διστάζει να υποσκάψει ακόμα και την κουτσουρεμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, επιβάλλοντας μια επιχειρηματικού τύπου διακυβέρνηση.



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, σπεύδοντας να διαμορφώσει κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» γύρω από τη μνημονιακή πολιτική. Και όλα αυτά σε ένα κλίμα άγριας τρομοκρατίας και καταστολής στο δρόμο, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα αιματοβαμμένα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με την ενέργεια αυτή υπεξαίρεσε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα, καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες κλειστές την ώρα που ο αντίπαλος επιστράτευσε κάθε όπλο του για να σπείρει το φόβο και να εκβιάσει ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και έξοδο από ΕΕ και ευρώ.



Ο λαός στάθηκε όρθιος και μίλησε. Είναι αλητεία από την πλευρά της κυβέρνησης να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.



Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά ούτε σαν «κυβέρνηση μειοψηφίας», ούτε σαν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τις πλάτες των αστικών μνημονιακών κομμάτων. Η επιλογή της εφαρμογής του τρομακτικού αυτού μνημονίου στο όνομα μιας ακόμα «σωτηρίας» και με την ουσιαστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, αποτελεί καταστροφή για το λαό και πρέπει να ανατραπεί. H κυβέρνηση μειοψηφίας Τσίπρα δεν έχει ούτε τυπική ούτε ουσιαστική νομιμοποίηση να υπογράψει τη νέα συμφωνία και να φέρει προς ψήφιση τα επιπλέον «προαπαιτούμενα» όπως επιχειρεί να κάνει σήμερα Τετάρτη 22/07.



Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να τσακιστεί η συμφωνία και το κοινωνικό ολοκαύτωμα που την ακολουθεί. Αξιοποιώντας την εμπειρία των αγώνων και της ριζοσπαστικοποίησης των προηγούμενων πέντε χρόνων αλλά και αυτών που σημειώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο.



Παλεύουμε για την συγκρότηση των λαϊκών επιτροπών για το «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».



Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε όλοι στρατόπεδο. Οι μεσοβέζικες διαταξικές λύσεις και οι «εσωκομματικές γκρίνιες» που υποτάσσονται στον μονόδρομο της ΕΕ και στη μεσσιανική υπεράσπιση της κυβέρνησης αποδείχτηκε πως μόνο ήττες μπορούν να φέρουν. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ- ΔΝΤ. Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό! Γιατί μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ΕΕ, τις οδηγίες της και τους εκβιασμούς της, χωρίς την εκμετάλλευση που επιβάλει η κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς τα μνημόνιά τους, τα «προγράμματα στήριξης» και θα το αποδείξουμε στους δρόμους του αγώνα.





ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤHN ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.





ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.





ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ - ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ







ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: