Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μαζική συγκέντρωση στο σύνταγμα – χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ









Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο δημόσιο.
Εργατικά σωματεία και συλλογικότητες βρίσκονταν εκεί με τα πανό τους. Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακόμα η ΜΑΡΣ, το ΕΕΚ, η «Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία-ΑΑΣ», η ΟΚΔΕ, η ΑΠ Ροσινάντε, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες του κινήματος.
Μεγάλη ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ που έφτασε από την Ομόνοια και προσέγγισε την Βουλή από την μεριά της Αμαλίας.
Το κλίμα αστυνομοκρατίας ήταν εμφανές από νωρίς, πριν τη συγκέντρωση, με «προληπτικές» προσαγωγές, δεκάδες διμοιρίες και προκλητική παρουσία των ΜΑΤ μέσα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι διοργανωτές ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την Πλατεία Συντάγματος και την συγκέντρωση.
Την ώρα που ξεκινούσε η ολομέλεια της Βουλής, τα ΜΑΤ του Πανούση με μεγάλη ένταση έριξαν χημικά και κρότου-λάμψης, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και με γενική κινητοποίηση και επιχείρηση επιτέθηκαν στην μαζική συγκέντρωση.
Ακολούθησε το «μνημονιακό» σκηνικό των μεγάλων συγκεντρώσεων της προηγούμενης πενταετίας, με ρίψη πολλών χημικών, επιθέσεις ΜΑΤ για να διαλύσουν τα μπλοκ μέχρι και την Ακρόπολη, δεκάδες βίαιες προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών. Επίθεση δέχτηκαν και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ στην Αμαλίας.
Παρά την αστυνομική αγριότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέμεινε στο Σύνταγμα περιφρουρώντας τα μπλοκ της.



Τα γνωστά κανάλια της μνημονιακής προπαγάνδας, παρουσίασαν τη συγκέντρωση και την επίθεση της αστυνομίας με χυδαία ψεύδη και προβοκάτσιες.

πηγή : http://www.pandiera.gr/


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καταγγέλλει  την βίαιη καταστολή της κινητοποίησης  . ΟΧΙ μέχρι το ΤΕΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: