Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΚΤ

Δυο βδομάδες τώρα, τα όργανα και οι βασικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, περιφρονούν το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του, την θέλησή του να τελειώνουμε με την βαρβαρότητα των μνημονίων και την επιτροπεία, όπως εκφράστηκε με τους αγώνες και την ψήφο του.

Χρησιμοποιούν τα όπλα που τους δίνουν οι αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ. Εκβιάζουν, πιέζουν για «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και πλεονάσματα.

Φαίνεται καθαρά ότι η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, δεν είναι «εταίροι». Είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι των κυρίαρχων τάξεων, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος του λαού.ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗ. ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Δεν μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση μέσα από "την διαπραγμάτευση", την άρνηση «μονομερών ενεργειών», τον όρκο πίστης στην τήρηση των αντιδραστικών συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Όταν η κυβέρνηση, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται ακόμα και το 70% του μνημονίου, αρνείται να εθνικοποιήσει τις χιλιοπληρωμένες από τον λαό τράπεζες και παραπέμπει στο απώτερο μέλλον θεμελιακές δεσμεύσεις της, δίνει όπλα στους εχθρούς των εργαζομένων.ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Δεν περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.- Κάτω οι εκβιασμοί ΕΚΤ και ΕΕ.

-Μην αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.

- Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.

- Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα».

-Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.


-Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ. Έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας.ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Δυο βδομάδες τώρα, τα όργανα και οι βασικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, περιφρονούν το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του, την θέλησή του να τελειώνουμε με την βαρβαρότητα των μνημονίων και την επιτροπεία, όπως εκφράστηκε με τους αγώνες και την ψήφο του."

γιατί μέχρι τώρα δεν το περιφρονούσαν; ή ξαφνικά με τη νέα κυβέρνηση άλλαξε το πράγμα;

Μ