Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Διαθέσιμοι μόνο για ανυποχώρητο αγώνα! Τα καλέσματα για συντονισμό δράσης εναντια σε απολύσεις και διαθεσιμότητα δείχνουν την Λάρισα!


 Η επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών Λάρισας η ΕΛΜΕ Λάρισας καθώς και  
5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης που βγάλαν και αφίσσα 

καλούν σε
συντονισμό πανελλαδικής δράσης
ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα 

των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, υγειονομικών,διοικητικών στα ΑΕΙ_ΤΕΙ  κλπ

το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, Ημέρα Αντίστασης
σε Πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη (διόδια Πυργετού)
Λεωφορεία αναχωρούν από Λάρισα στίς  10.30 πμ από την πλατεία του Αγίου Βελισσαρίου

 Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ Λάρισας

Όταν η αδικία γίνεται “νόμος και τάξη”, τότε οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν
Ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων ισοπεδώνει το Δημόσιο σχολείο. Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές, ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%. Ζούμε σε μια εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και υποβαθμίζεται- απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και ο παιδαγωγικός του ρόλος όπως εκφράζεται από:
  • Τη μορφωτική υποβάθμιση και τη συνεχή αύξηση της μαθητικής διαρροής
  • Την οικονομική του εξαθλίωση και την επιστημονική του υποβάθμιση.
Η αντιεκπαιδευτική επέλαση κορυφώθηκε με την εκχώρηση «εκπαιδευτικών» φιλέτων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στο κλείσιμο 102 ΕΠΑΣ.
Έκλεισαν την πόρτα του Δημόσιου Σχολείου στα πιο φτωχά παιδιά. 20000 μαθητές έχασαν το δικαίωμα στην μάθηση και την επιλογή. Οδήγησαν στην εξαθλίωση πάνω από 1800 εκπαιδευτικούς. Με σκοπό την διάσπαση του κλάδου μοίρασαν ψίχουλα σε άτυπες μορφές εκπαίδευσης που έχουν ημερομηνία λήξης και οδηγούν στην απόλυση 446 συναδέλφους.
Εμείς οι Εκπαιδευτικοί, οι Σχολικοί Φύλακες, οι Υγειονομικοί σε διαθεσιμότητα, βιώνουμε  «από πρώτο χέρι» την πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, παρά τα εμπόδια και την υπονόμευση, συμπορευόμαστε με άλλους κλάδους και συμβάλλουμε, αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου εργαζομένων, για να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι οι αγώνες μας.
Ενισχύουμε και συσπειρώνουμε τα συνδικάτα σε κάθε τόπο δουλειάς και απαντάμε με ενότητα στη βάρβαρη επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Μπορούμε με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τη φτωχή αγροτιά, τους σχολικούς φύλακες, τους γιατρούς, τους άνεργους να δώσουμε ακόμα πιο μαχητική, αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
Οι πολίτες που παγιδεύτηκαν στη μέγγενη των Μνημονίων οφείλουν να αντισταθούν στην δραματική αλλαγή της Ελλάδας. Ανέχεια, ανεργία στο κόκκινο, μισθοί φτωχοποίησης, δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εγκληματικότητα, ολοένα και αυξανόμενη τάση της κοινωνίας προς τα άκρα, συσσίτια, ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, κοινωνική εξαθλίωση για χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, συνιστούν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και αντικατοπτρίζουν την εικόνα μιας χώρας που παραπαίει, με την κοινωνική της συνοχή να απειλείται και το κυριότερο να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των πολιτών.
Καλούμε το λαό να δώσει μάχη με ένα πλατύ ταξικό μέτωπο ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Ενωμένοι Αντιστεκόμαστε
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, Ημέρα Αντίστασης
Πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη (διόδια Πυργετού)
Λεωφορεία αναχωρούν την 10.30 πμ από την πλατεία του Αγίου Βελισαρίου Λάρισας.

Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών – ΕΛΜΕ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: