Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καταγγέλλει το πογκρόμ αστυνομικών και δικαστικών διώξεων που εξαπολύει η κυβέρνηση για να κάμψει τις λαϊκές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές που προσάγονται και διώκονται δικαστικά. 
Η πολιτική ομηρία των αγωνιστών έχει ειδικό βάρος στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή που είχαμε σωρεία δικών με κατηγορούμενους αγωνιστές  των κινημάτων όπως το νερό (Αμπελώνας) ,αγροτοδικεία ,Βιοκεράλ(πετκόκ),διόδια κλπ'όπως  την σημερινή δικη που αναβλήθηκε ,αυτές που αναμένονται  21 Φλεβάρη και  11 Απρίλη
Η οργή και η αγανάκτηση όμως είναι  που πυροδότησε το κάψιμο κουβούκλιου σε παράπλευρο δρόμο στη Μαλακάσα. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η πολιτική των πλειστηριασμών, της διάλυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εμπορευματοποίησης όλων των δημόσιων αγαθών, εγκαθιστά διόδια ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό(Αθήνα)!

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει σαφώς την φασιστική ενέργεια της κυβέρνησης των εργολάβων να συλλάβουν όλη τη δημοτική αρχή και τους προέδρους των συλλόγων των κατοίκων του Ωρωπού, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει ενάντια στους κατοίκους.
Οι εγκάθετοι του κάθε ΑΚΤΟΡΑ και της κάθε ΤΕΡΝΑ, Χρυσοχοΐδης, Χατζιδάκις, Σαμαράς, Βενιζέλος  προίκισαν τους εργολάβους με το δικαίωμα να επιβάλλουν νέες εξοντωτικές αυξήσεις των διοδίων. Τους άφησαν να σταματήσουν τους δρόμους χωρίς καμιά συνέπεια πάνω από δυο χρόνια, την ίδια στιγμή που πληρώναμε τα πανάκριβα διόδια! Τους έδωσαν με την πλήρη συνέργεια των λαμόγιων της ΕΕ,  πάνω από 2 δισ επιπλέον από το ΕΣΠΑ, για πολύ λιγότερα χιλιόμετρα δρόμων! 
Όλοι οι «νταβατζήδες» που μας έφεραν μέχρις εδώ, κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, εργολάβοι σε μια αποκρουστική συμμαχία ενάντια στο λαό. 
Να καταργηθούν όλα τα διόδια -ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
Να ακυρωθούν οι ληστρικές συμβάσεις παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες.
Αγώνας – Αντίσταση – Ανατροπή της άθλιας πολιτικής του κεφάλαιου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να μην πληρώνουν αυτήν την άθλια συμπαιγνία,δυνατότητα μας είναι να τους ανατρέψουμε!
  Εντείνουμε τον αγώνα μας  για την υπεράσπιση των συναγωνιστών μας .
Οι αγώνες μας δεν είναι παράνομοι είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: