Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στην Hellas On Line



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα την απόλυση 460 εργαζομένων του τηλεφωνικού κέντρου της Hellas On Line (HOL). Η διοίκηση της εταιρίας συμφερόντων Σ. Κόκκαλη και θυγατρική της ΙΝΤΑΡΚΟΜ προχώρησε σε αιφνιδιαστική εκκένωση του τηλεφωνικού κέντρου την Τετάρτη το βράδυ και εκβιάζει τους 460 από τους 800 εργαζόμενους να αποδεχθούν εντός 48 ωρών ατομικές συμβάσεις, με χαμηλότερο μισθό και μεταφορά σε άγνωστη νεοσυσταθείσα εταιρία.
Η απόλυση πριν από έναν χρόνο του 55χρονου συνδικαλιστή και πατέρα δύο παιδιών, όπως και άλλων πρωτοπόρων συναδέλφων του, είχε δείξει τις προθέσεις και τον δρόμο της αδίστακτης εργοδοσίας. Είναι η ίδια εργοδοσία που περήφανα ανακοινώνει τις οικονομικές επιτυχίες της εταιρίας. Αύξησε τα έσοδά της κατά 6,6%, την λειτουργική κερδοφορία της κατά 7,9% (54εκ € σε σχέση με 49εκ € πέρυσι), τους πελάτες της κατά 4,2%, μείωσε τον τραπεζικό δανεισμό κατά 11,3εκ €. Αύξησε την κερδοφορία της κατά 2,4εκ €. (link)
Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν έχει προηγούμενο. Στην Ελλάδα της κρίσης και της υποτιθέμενης επερχόμενης ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όλων των προθύμων που τους συνοδεύουν, η ΕΕ και το ΔΝΤ δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου δουλεύει για να αξιοποιήσει την «κρίση ως ευκαιρία». Να, λοιπόν, πώς αξιοποιείται, τίνων ευκαιρία είναι και ποια είναι η ανάπτυξη που μας σερβίρουν.
Εργασιακός μεσαίωνας με μισθούς πείνας, ωράρια και ρυθμός εργασίας σκλάβου και ταυτόχρονη διάλυση κάθε συλλογικής διεκδίκησης.
Με αντι - εργοδοτικό αλλά και αντικυβερνητικό, συνολικό πολιτικό και ενάντια στην ΕΕ αγώνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να βάλουν ταφόπλακα στα σχέδια των κυρίαρχων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα συνδικάτα των εργαζομένων του κλάδου και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να νικήσουν οι αγώνες τους και συνολικά τα εργατικά συμφέροντα, με συντονισμένο πανεργατικό ξεσηκωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: