Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για την δίκη μέλους της ΤΕ και του ΦΣ Πολυτεχνειου Ξανθης



Την Πέμπτη 5/12 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ολοκληρώθηκε μετά από 2 συνεδριάσεις η δίκη του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης Α.Κ. και άλλων 13 αγωνιστών σχετικά με κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί μετά τη σύλληψή τους σε διαδήλωση στις Σκουριές στις 21/12/2012.
Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου στους3 από τους 14 κατηγορούμενους.Στους 3 καταρρίφθηκε η κατηγορία της στάσης που αντιμετώπιζαν, παρόλα αυτά το δικαστήριο εξάντλησε κάθε περιθώριο αυστηρότητας αφού κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας από τους 14 μάρτυρες κατηγορίας (όλοι τους άντρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας) δεν αναγνώρισε κανέναν κατηγορούμενο!!  Οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών.Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυων κατοίκων αλλά και από το Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης όπου δραστηριοποιείται ο Α.Κ.
Η ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και η καταστρατήγηση των δημοκρατικών μας ελευθεριών πάει χέρι-χέρι με την κοινωνική καταστροφή που επιφέρει η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των άθλιων κυβερνήσεών τους.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, των ηρωικών απεργών διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, ο αγώνας των εργαζομένωνστον κλάδο της υγείας, όλοι οι λαϊκοί αγώνες για ζωή, ψωμί και αξιοπρέπεια, δε δικάζονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: