Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον αγωνιστή Νίκο Γουρλά

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
18/6/2013
Τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον αγωνιστή Νίκο Γουρλά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση ενάντια στο γνωστό συνδικαλιστή και μέλος  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νίκο Γουρλά. Συγκεκριμένα “άγνωστοι” έβαλαν φωτιά και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του τα χαράματα της 18ης Ιουνίου.
Η προσπάθεια αυτή τρομοκράτησης είναι προφανές ότι σχετίζεται με τη μαχητική δράση του Νίκου Γουρλά, τους αγώνες του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών, αγώνες που του στοίχησαν μια εκδικητική απόλυση (που ακυρώθηκε ύστερα από πολύμηνη κινητοποίηση και δικαστική απόφαση), τη δράση του μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την καθημερινή παρέμβασή του στα τοπικά ζητήματα των δυτικών συνοικιών, τη δράση ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες.
Όμως, είναι γελασμένοι εάν πιστεύουν ότι τέτοιες επιθέσεις θα μας τρομοκρατήσουν ή θα μας κάνουν να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Κάθε άλλο, μας ατσαλώνουν και μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στα ντόπια και ξένα αφεντικά και τις φασιστικές συμμορίες.


Νέο Αριστερό Ρέυμα- ΝΑΡ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμπρηστική επίθεση εναντίον ταξικού συνδικαλιστή
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα του αεροδρομίου Αθηνών, σ. Νίκου Γουρλά, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του. Ο Ν. Γουρλάς είναι ταξικός συνδικαλιστής, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με έντονη δράση μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και την τοπική αριστερή αγωνιστική κίνηση Αγ. Βαρβάρας «Αντι-Θέσεις».
Η επίθεση αυτή, όπως και όλες οι φασιστικές επιθέσεις σε βάρος γραφείων, στεκιών, κινήσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του κινήματος, εντάσσονται στα σχέδια τρομοκράτησης, εκφοβισμού και επίθεσης στην αριστερά, ιδιαίτερα στα μαχόμενα τμήματα και τις ανυπότακτες δυνάμεις. Στοχοποιούν τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που δίνουν τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία.
Σε αυτή την επίθεση αξιοποιούνται οι φασιστικές συμμορίες και οι μηχανισμοί κάθε είδους! Είναι γνωστός ο ρόλος των φασιστικών ακροδεξιών συμμοριών, της Χρυσής Αυγής και άλλων, και η σύνδεσή τους με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής. Δηλώνουμε και προειδοποιούμε για άλλη μια φορά: Η κυβέρνηση, οι κρατικοί μηχανισμοί και η Ελληνική Αστυνομία έχουν την ευθύνη για την δράση των ναζί τραμπούκων, είναι υπόλογοι για ότι συμβαίνει εις βάρος αγωνιστών και της αριστεράς, των συνδικάτων και των οργανώσεων.
Όσο για τους φασίστες, δηλώνουμε και πάλι: εάν νομίζουν ότι θα φοβίσουν τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και τις δυνάμεις της κομμουνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, είναι πολύ γελασμένοι! Όσο και αν έχουν ξαμοληθεί τα μαντρόσκυλα του συστήματος, ο οργανωμένος λαός θα τους απομονώσει και συντρίψει όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.
-        Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, τους αγωνιστές, σε επαγρύπνηση και περιφρούρηση των αγώνων, των διαδικασιών και των αγωνιστών.
-        Να δυναμώσουμε την αντιφασιστική μας πάλη και τον αγώνα ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει το φασισμό.

Ν.Α.Ρ., 18/6/2013
www.narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: