Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η βρόμικη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δείχνει την ανάγκη να φύγει άμεσα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Η βρόμικη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δείχνει την ανάγκη να φύγει άμεσα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Δεν είναι μόνο που κόμπαζε ότι «σώζει τη χώρα» την ώρα που «έσωζε» τους συγγενείς του. Δεν είναι μόνο που συνεχίζει να λέει ανερυθρίαστα ψέματα ότι δεν ήξερε ούτε το περιεχόμενο της λίστας ούτε πού την είχε βάλει, όταν ως τσάρος της Οικονομίας χαράτσωνε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν είναι μόνο η λυσσώδης αντίδραση απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, και ειδικά στο άκουσμα των λέξεων «ψεύτες και κλέφτες». Τα όσα αποκαλύφθηκαν τώρα για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και μία από τις εκδοχές της «λίστας Λαγκάρντ» είναι μονάχα το κερασάκι στην τούρτα!
Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 2,5 χρόνια οι ίδιοι οι κυβερνώντες που «σώζουν» τη χώρα καταστρέφοντας το λαό της, φροντίζουν με διάφορους τρόπους να γεμίσουν τις τσέπες τους και να καλύψουν τους «κολλητούς» τους με ομερτά. Όσοι σήμερα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι, «πέφτουν από τα σύννεφα» ή δίνουν ο ένας τον άλλον, είναι αυτοί που έχουν άμεση εμπλοκή στο φαγοπότι και φροντίζουν να πάρουν τις αποστάσεις τους. Δεν πείθουν πλέον κανέναν!
Καθώς πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας, γίνεται φανερό ότι η σαπίλα διαπερνά το σύνολο του πολιτικού σκηνικού που κυβερνά και του μιντιακού σκηνικού που το στηρίζει. Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μέχρι τα δεκανίκια του Μνημονίου, τη ΔΗΜΑΡ και προηγούμενα το ΛΑΟΣ, οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν στήριξαν και εφάρμοσαν τα Μνημόνια που καταβύθισαν το λαό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση είναι συνένοχες στη λεηλασία του τόπου. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις δίνουν ασυλία στη φοροαπαλλαγή και τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου και όσων το στηρίζουν και στη συνέχεια κατακλέβουν με τη φορομπηξία και τα χαράτσια τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τη φτωχολογιά, αφού πρώτα τους κατασυκοφαντούν ως «μπαταξήδες».
Ακόμη και σήμερα, την ώρα που όλοι ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ, κανείς δεν μιλάει για το νέο οικονομικό έγκλημα που ετοιμάζεται με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την πώληση όλης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα, για τα νοσοκομεία που κλείνουν και τα σχολεία που δεν έχουν θέρμανση.
Το σάπιο πολιτικό σκηνικό που κυβερνά, στο όνομα δήθεν της νομιμότητας χτυπάει τους κοινωνικούς αγώνες, διώκει αγωνιστές, στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κάθε αντίσταση του λαού, κάθε σκίρτημα που αμφισβητεί την επιβολή μιας ζωής υποταγμένης στην κερδοσκοπία των τραπεζών και βιομηχάνων. Την ίδια στιγμή βουλιάζει μέσα στην ανομία και τη διαφθορά που είναι σύμφυτα με το καθεστώς που υπηρετεί.
Ούτε ξαφνικά το γεράκι του ΔΝΤ και οι δήμιοι της Ε.Ε. έγιναν οι διώκτες της διαφθοράς. Πρόκειται για τα ίδια κοράκια που επιβάλλουν τις ιδιωτικοποιήσεις μαζί με τον αγοραστή, που επιβάλλουν τη φτωχοποίηση για τους εργαζόμενους και τις ειδικές απαλλαγές για τον «επενδυτή», πρόκειται για αυτούς που παίρνουν δουλειές από την καταστροφή της χώρας.
Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια του δακρύβρεχτου σήριαλ «λίστα Λαγκάρντ». Όμως, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σωθούν θυσιάζοντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου ή κάποιον άλλο «απρόσεχτο» από το σινάφι τους. Ήρθε η ώρα να φύγουν όλοι, μαζί με την πολιτική τους και τα Μνημόνια, μαζί με το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μαζί με το δηλητήριο του φασισμού που κηρύσσει την υποταγή στον ισχυρότερο, δηλαδή στο κεφάλαιο, και τον εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς. Ήρθε η ώρα ο λαός με το κίνημά του να ανοίξει το δρόμο για να περάσουν ο πλούτος και ­­­η εξουσία θα περάσουν στους εργαζόμενους.
Σε αυτό το δρόμο πρέπει να στρατευτεί και όλη η Αριστερά, χωρίς να υποτιμά την σημασία της διαπόμπευσης και της τιμωρίας όσων πιαστούν με το χέρι στο μέλι, αλλά και χωρίς να υποτιμά την προσπάθεια δεξιάς αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού μέσα από άλλη μια επιχείρηση δήθεν «εκκαθάρισης σκανδάλων». Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η ίδια η εκμετάλλευση και η μεγαλύτερη τιμωρία για τους «ενόχους» είναι η ανατροπή του!
Η "κάθαρση" από την κλεψιά, την εκμετάλλευση και την διαπλοκή της οικονομικής-πολιτικής και μιντιακής εξουσίας δεν μπορεί να μείνει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και των στημένων διαδικασιών.. Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα υπόθεση της πάλης του μαζικού λαικού κινήματος.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: