Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΡΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΡΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

Η δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, με τους πηχιαίους τίτλους περί της «υγειονομικής βόμβας», έμοιαζε με τις τελετουργίες του Μεσαίωνα: ιδού οι μάγισσες, ιδού οι υπαίτιες για την καταστροφή. Μα δεν τους έφτασε η διαπόμπευση, τώρα αντί να αντιμετωπιστούν με τη φροντίδα που επιβάλλει η ασθένειά τους, οι γυναίκες αυτές υφίστανται επιπλέον την κράτηση και την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους! Απορεί όλη η ελληνική κοινωνία και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος με ποιο τρόπο η αστυνομία και το ΥΠΡΟΠΟ είναι αρμόδια να αποφανθεί για το ποιος είναι ο αρχικός υπεύθυνος για την ασθένεια, απορεί κάθε προοδευτικός πολίτης ποια αρχή επιμερίζει έτσι την ευθύνη ώστε να φταίνε 11 οροθετικές γυναίκες και να είναι αθώα θύματα 2000 άντρες!
Σ' ένα πρωτοφανή διαγκωνισμό βαρβαρότητας, οι Υπουργοί του Μνημονίου Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος διαπομπεύουν και ποινικοποιούν τα θύματα του trafficking, του σεξουαλικού καταναγκασμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Επιδιώκουν την τρομοκράτηση του κοινωνικού σώματος και τον εκφασισμό του δημόσιου λόγου. Μ’ ένα ναζιστικής έμπνευσης ρεσιτάλ ανθρωποφαγίας καταργούν κάθε κανονισμό ιατρικού απορρήτου και συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων. Ποινικοποιούν τα θύματα και όχι τους θύτες, που είναι τα κυκλώματα σωματεμπορίας και οι πολιτικές που οδηγούν στην απόγνωση.
Ιδού οι ένοχοι:  Χρυσοχοϊδης - Λοβέρδος αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία. Σε κατάσταση πανικού θέλουν να ξεχάσουμε ότι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι οι πολιτικές τους που διαλύουν τα νοσοκομεία, τις προνοιακές δομές και την κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός όμως έχει μνήμη και δεν ξεχνάει ποιοι ευθύνονται για τη φτωχοποίησή του, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: