Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικές δολοφονίες!









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικές δολοφονίες!

Ο θάνατος του Γιώργου Γκουλεμάνη, λιμενεργάτη στο Αίγιο και πατέρα τριών παιδιών αποτελεί μια ακόμα εργοδοτική δολοφονία. Η απουσία μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, οι σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, αποτελούν πλέον, στον Μνημονιακό Μεσαίωνα, τον κανόνα για εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες σε όλη την Ελλάδα.

Η κοινωνική καταστροφή που φέρνει το κεφάλαιο και η πολιτική τους συνεχίζει να δολοφονεί και να δηλώνει με θράσος ότι πρόκειται για ‘’δυστύχημα’’ και ‘’ατυχές συμβάν’’. Δεν είναι. Αποτελεί εγκληματική αμέλεια της εργοδοσίας, με τις πλάτες και την στήριξη των κυβερνώντων που προωθούν τις πιο απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Γιώργου Γκουλεμάνη. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να επιβάλλει την καταδίκη των πραγματικών ενόχων για την απουσία μέτρων και συνθηκών ασφάλειας που οδήγησαν στο θάνατό του.

Να μην μετρήσουμε άλλα θύματα! Τα δεκάδες κρούσματα εργατικών ‘’δυστυχημάτων’’ έχουν ενόχους! Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που δολοφονεί! Ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που μετράει την ανθρώπινη ζωή με ποσοστά και κέρδη!


ανθρώπινη ζωή με ποσοστά και κέρδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: