Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ένας ακόμα εργάτης νεκρός,θυσία στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας".

Ένας ακόμα εργάτης νεκρός, θυσία στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας".

το κεντρικό σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
http://www.antarsya.gr/
 
  Ο πακιστανός εργάτης Μοχάμεντ Ικμπάλ έχασε τη ζωή του με φριχτό τρόπο χτες Τρίτη, 17 Απρίλη, μέσα στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωση ΑΕ, στον Ασπρόπυργο όπου εργαζόταν. Μεταλλικό εξάρτημα της πρέσας τον χτύπησε στην αριστερή πλευρά του κρανίου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ως ενόχους τα αφεντικά της επιχείρησης και την κυβέρνηση.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει τη ζωή του εργάτης μέσα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Μόλις το καλοκαίρι του 2009, ο Γκουλάφ Μίαχ, από το Μπαγκλαντές, είχε βρεθεί καταπλακωμένος από τόνους πεπιεσμένου υλικού. Πίσω από τα μεγάλα λόγια της ιδιοκτησίας (οικογένεια Λαζόπουλου) για τη συνεισφορά τους στην ποιότητα του περιβάλλοντος, αποκαλύπτεται ένα κολαστήριο για τους εργάτες.
  Η εταιρεία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανακύκλωσης χαρτιού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Περηφανεύεται ότι εξάγει τα προϊόντα της ακόμα και στο Πακιστάν, εκεί που οι συγγενείς του Μοχάμεντ Ικμπάλ θα περιμένουν αυτές τις μέρες τη σορό του. Η Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. έχει πελάτες οργανισμούς του Δημοσίου και οργανισμούς τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι πρόκληση το Δημόσιο όχι μόνο να ελέγχει και να μην επιβάλλει την τήρηση των όρων ασφαλούς εργασίας, αλλά να συνεργάζεται και να επιδοτεί αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα των εργατών.
  Τέτοιου είδους “επιχειρηματίες” είναι που απολαμβάνουν τους καρπούς των Μνημονίων, έχοντας την άνεση να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς και να επιδεινώσουν κι άλλο τις συνθήκες εργασίας, για να γίνουν ακόμα πιο “ανταγωνιστικά”. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να μπουν στη μάχη για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της ζωής όλων των εργατών, ντόπιων και μεταναστών. Οργανώνοντας τη συλλογική μας δύναμη, δεν θα αφήσουμε τον καπιταλισμό να μας συνθλίψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: