Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγωνιστικής Κίνησης Oικοδόμων




Συνάδελφοι
Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν βλέπουμε την έξοδο απ’ αυτήν, αντίθετα όμως διαπιστώνουμε να βαθαίνει πιο πολύ. Τα νέα θαυματουργά γιατροσόφια της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με την εφαρμογή του μνημονίου, του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης οδηγεί την χώρα μας στην καταστροφή. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι είδη ορατά, με την υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και το πετσόκομμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πλέον είναι πολυτέλεια να΄χεις δουλειά και το μεροκάματο πετσοκομμένο, δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι, μεγάλοι κίνδυνοι απειλούν την καθημερινότητά μας, την ίδια την επιβίωσή μας, το μέλλον των παιδιών μας.
ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ:
·                    Η μια επιλογή είναι να αποδεχτούμε τη μοίρα μας και να περιμένουμε τη σωτηρία μέσα από το πρόγραμμα της Κυβέρνησης και της Αστικής Τάξης. Αυτό σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη θα χρειαστούν κάποιες δεκαετίες για να συμβεί (μια – δυο γενιές θυσία) και όταν και αν συμβεί θα βρεθούμε σε μια κοινωνική – οικονομική και πολιτική μετάλλαξη. Στο στάδιο που θα έχει φτάσει ο καπιταλισμός οι κρίσεις θα είναι πιο συχνές  και πιο βαθιές. Η αντιδραστικά μεταλλαγμένη  κοινωνία θα είναι χωρίς εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, με τις κοινωνικές υπηρεσίες επί πληρωμή- παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, ασφάλιση κλπ.- με την χώρα διαμελισμένη σε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, όπου θα εφαρμόζονται οι νόμοι της κάθε πολυεθνικής που θα την ελέγχει, με μεταφερόμενους εργάτες. Με κυβερνήσεις μαριονέτες των πολυεθνικών σε αισχρότερο βαθμό από το σημερινό, με κοινωνική και πολιτική καταπίεση.
·                    Η άλλη επιλογή είναι: Να κόψουμε τώρα το «γόρδιο δεσμό» να σπάσουμε τώρα το φαύλο κύκλο της οικονομικής κοινωνικής ακόμα και βιολογικής εξαθλίωσης. Να ξανακατακτήσουμε την ταξική μας αυτοπεποίθηση και περηφάνια, να φέρουμε στο σήμερα τον ιστορικό μας ρόλο. Να σώσουμε την τάξη μας από την εξαθλίωση και μαζί ολόκληρη την κοινωνία.
Σαν τάξη αν μάλιστα προσθέσουμε τους συμμάχους μας αγρότες και αυτοαπασχολούμενους υπερέχουμε  συντριπτικά της αστικής τάξης  είμαστε η  ψυχή, το σώμα και το πνεύμα της σύγχρονης παραγωγής.
Τι λείπει; η οργανωτική, η πολιτική και η ιδεολογική μας συγκρότηση. Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύεται η αστική τάξη και κυριαρχεί.
Αν δημιουργήσουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές προϋποθέσεις, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
 ΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ:
1ο Να απαλλάξουμε το εργατικό κίνημα από τον έλεγχο και την επιρροή της αστικής τάξης.
Οι δυνάμεις που κυριαρχούν στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  ενώ εκλέγονται από τους εργατοϋπαλλήλους, ενώ μιλούν στο όνομά τους  εφαρμόζουν την πολιτική της αστικής τάξης (Ε.Ε, ΟΝΕ, μνημόνιο κλπ), οι απεργίες τους είναι για στάχτη στα μάτια…όσοι τίμιοι άνθρωποι ή ομάδες ή παρατάξεις υπάρχουν ανάμεσά τους πρέπει να τους εγκαταλείψουν.
2ο Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ  σωστά απορρίπτουν την πολιτική, και το ρόλο των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών, στην αντίθεσή τους αυτή όμως έχουν «όρια» που όπως αποδεικνύει η πείρα δε μπορούν να ξεπεράσουν.
Πρώτα – πρώτα η λογική  και η πρακτική τους που βλέπει το εργατικό κίνημα να υπηρετεί το «κόμμα» και όχι το αντίστροφο. Από δω ξεκινούν πολλές στρεβλώσεις και παρατράγουδα:
Η εχθρική και αντιδημοκρατική στάση απέναντι σε άλλες δυνάμεις, η ίδια η γραφειοκρατική συγκρότηση του μετώπου (ΠΑΜΕ).
Σήμερα που το αστικό μπλοκ εξουσίας κλυδωνίζεται το ΠΑΜΕ θέτει κεντρικό του στόχο το «εκλογές τώρα»…
Η άρνηση συγκρότησης ενιαίου εργατικού μετώπου απόκρουσης της πρωτοφανούς επίθεσης, που θα ήταν  ικανό να απομονώσει τις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Η   αδυναμία ενεργοποίησης των μελών του συνδικάτου οφείλεται στην ιδιοκτησιακή λογική, καλούν τους οικοδόμους να παλέψουν ενωμένοι ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και την ίδια στιγμή πολεμούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα κάθε άλλη δύναμη και άποψη που εμφανίζεται στο συνδικάτο.
Η Αγωνιστική κίνηση οικοδόμων, οι δυνάμεις που την αποτελούν έχουν  πολύχρονη και σταθερή παρουσία στον κλάδο, και στους αγώνες του. Είναι αρκετά ευρύτερες από τα κάθε φορά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, αφού ο τρόπος που διενεργούνται αυτές δυσκολεύει την ελεύθερη έκφραση των οικοδόμων. Απαρτίζεται από συναδέλφους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων που έχουν σαν κοινή βάση την ανάγκη ανεξάρτητης ταξικής και συλλογικής συγκρότησης του κλάδου. Καθοδηγούμαστε από τη ρήση του Μαρξ «Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης ή θα είναι έργο της ίδιας ή δε θα υπάρξει».
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Πλέον  στον κλάδο μας η πλειοψηφία είναι μετανάστες. Αυτή η πλειοψηφία πρέπει να εκφραστεί  στο συνδικάτο σε όλα τα επίπεδα.
Η Αγωνιστική κίνηση οικοδόμων παλεύει με συνέπεια για πλήρη και ίσα δικαιώματα των μεταναστών για νομιμοποίησή τους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ ελλήνων και μεταναστών  εξυπηρετεί την εργοδοσία και το κεφάλαιο με βάση το δόγμα «διαίρει και βασίλευε».
Η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού των ανισότιμων σχέσεων ανάμεσα σε πλούσια και φτωχά κράτη ανάμεσα στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Η μετακίνηση ξένων εργατών χρησιμοποιείται διπλά από τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις α) σαν   δύναμη πίεσης και ανατροπής των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων και β) οι ίδιοι που δημιουργούν το πρόβλημα καλλιεργούν σε πολιτικό επίπεδο το ρατσισμό και σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στην εργατική τάξη (βλέπε ΛΑΟΣ και όχι μόνο).
Παλεύουμε να εξαλειφθούν οι αιτίες που δημιουργούν την μετανάστευση μαζί με τους μετανάστες που είναι θύματα αυτής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.
Και....όμως υπάρχει ελπίδα
Η επιδίωξη κοινής προσπάθειας, παρά τις όποιες διαφορές. Η οικοδόμηση μιας νέας ταξικής ενότητας και κοινής δράσης στη βάση όλων των εργαζόμενων, οι κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες είναι όσο ποτέ αναγκαίες. Μια τέτοια προοπτική ανταποκρίνεται στις διαθέσεις και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων.
Ας στραφούμε προς τα κάτω.
Η ελπίδα βρίσκεται στην βάση και ας μη δημιουργούμε αυταπάτες για αλλαγή συσχετισμών στα γραφειοκρατικοποιημένα όργανα μέσω συνεδρίων και εκλογών.
Με κεντρικό πολιτικό στόχο την ανατροπή του μνημονίου , την έξοδο από τον μηχανισμό της τρόικα ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ. , την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής.
Να απαιτήσουμε την παύση πληρωμών του χρέους – τη μη αναγνώριση του. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας αυτοί να το πληρώσουν.
Να παλέψουμε για έξοδο από Ε.Ε./ΟΝΕ-ευρώ.
Να μην πληρωθούν τα χαράτσια.
Δεν θα επιτρέψουμε - και η αντίδραση μας θα είναι μαζική - στη διακοπή ρεύματος, νερού ή κατάσχεση σπιτιού, όταν ο συνάδελφος δηλώνει αδυναμία να πληρώσει.
Για   επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μεροκάματο σε όλους τους ανέργους οικοδόμους μέχρι να βρουν δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά  και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Για ΙΚΑ κάτω από εργατικό έλεγχο στη υπηρεσία του λαού και της εργατικής τάξης ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία να απορροφηθούν από το ΙΚΑ και κανένας υπάλληλος να μην απολυθεί.

Στις εκλογές του Συνδικάτου μας 11 μέχρι 17 Μάρτη
Ψηφίζουμε στηρίζουμε Αγωνιστική Κίνηση Οικοδόμων









     




Δεν υπάρχουν σχόλια: