Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΔΕΘ 2012 καλεσμα παρεμβασεις Λάρισας στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση


ΔΕΘ 2012: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
Η νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) θέλει να προχωρήσει με νέα ένταση την κοινωνική βαρβαρότητα των μνημονίου και της Τρόικας. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων αποδεικνύεται πολύ ξεκάθαρα και γρήγορα, ότι ήταν μια πολιτική απάτη, καθώς η νέα συγκυβέρνηση όχι μόνο αποδέχθηκε την πλήρη εφαρμογή των Μνημονίων, αλλά θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα γρηγορότερα απ΄ ότι έχει δεσμευθεί!
Για την «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» και τη «σωτηρία» της χώρας ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον φυσικό πλούτο και τις υποδομές της χώρας, να διαλύσουν το δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες και να φέρουν νέο φορολογικό γιουρούσι ενάντια στους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τη φοροασυλία για το κεφάλαιο και τις τράπεζες. Η πολιτική αυτή οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αποδεικνύοντας πως η παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ και η αποπληρωμή του χρέους ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Συνεχίζουν και αναβαθμίζουν την επίθεση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου!
Ταυτόχρονα η εργοδοτική επέλαση σαρώνει τα εργατικά δικαιώματα και τη ζωή μας, καθώς οι εργοδότες αξιοποιούν το οπλοστάσιο με το οποίο τους εξόπλισαν οι κυβερνήσεις και προσπαθούν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε ’’εργασιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης’’. Έτσι σώζουν τα κέρδη τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο Νταχάου για τους λαούς, οδηγεί στη βίαιη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων σε όλες τις χώρες, στην ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και σε μαζική ανεργία ως μηχανισμός εκβιασμού για την αποδοχή εργασιακών σχέσεων Κίνας και Ινδίας.
Καμία ανακωχή και αναμονή. Να φύγουν μαζί με την πολιτική και τα μνημόνιά τους, μαζί με το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το δίλημμα για όλους τους εργαζόμενους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία έχει τεθεί. Είτε θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την υποταγή για να σώσουν τα κέρδη και τις τράπεζες, το νόμισμα τους και το πολιτικό σύστημά τους. Είτε θα απαντήσουμε με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα τους ανατρέψει. Μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες που αναπαράγουν την λογική των κοινωνικών εταίρων και τα κυρίαρχα διλήμματα.
Μέσα από την ενίσχυση των οργάνων του ίδιου του κινήματος, με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, των απεργιακών επιτροπών, των επιτροπών αγώνα, απέναντι στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για αγώνες και συνδικάτα όργανα της ταξικής πάλης, στα χέρια των εργαζόμενων. Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού, με την δύναμη του αγώνα, με τον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων και των κλάδων, μπορούμε να νικήσουμε.
Για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις τώρα. Για την απαγόρευση των απολύσεων, την πλήρη προστασία των ανέργων. Για την ανατροπή όλων των Μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων τους, τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για πραγματική δημοκρατία ενάντια στο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Για ένα κίνημα που θα μιλάει με βάση τις ανάγκες και το δίκιο μας και όχι με κριτήριο τους δείκτες, τη σωτηρία των εργοδοτών και της δήθεν «εθνικής» οικονομίας και τα συμφέροντα των κυρίαρχων και των υπερεθνικών αντιδραστικών κέντρων. Ένα κίνημα που θα πάει μέχρι τέλος, ανατρέποντάς τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε πως η φετινή ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη, μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση, αρχή ενός νέου γύρου εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα κάνει σαφές ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί. Πως μόνο στο δρόμο μπορούμε να νικήσουμε, να ανατρέψουμε την επίθεση. Πως αυτή η πολιτική τελικά δεν χωράει διορθώσεις, αλλά μόνο ανατροπή. Αυτή την απάντηση δεν μπορούν να τη δώσουν ο κυβερνητικός ή υποταγμένος συνδικαλισμός της διαπραγμάτευσης. Δεν μπορεί να τη δώσουν οι φιέστες και οι εθιμοτυπικές συγκεντρώσεις. Γι΄ αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε ταξική δύναμη, κάθε αγωνιστικό σωματείο και επιτροπή αγώνα, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες, να γίνουμε ένα πραγματικό ποτάμι αντίστασης και ανατροπής, βάζοντας τη δική μας σφραγίδα σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΔΕΘ. Να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση! Να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό κέντρο αγώνα!
Συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη πανελλαδική εργατική ταξική συγκέντρωση, το Σάββατο 8 Σεπτ, στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα/Θεσσαλονίκη και πορεία στην ΔΕΘ. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να αποφασίσουν συμμετοχή στην ανεξάρτητη συγκέντρωση. Καλούμε όλα τα μαχόμενα αγωνιστικά τμήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε κοινή πορεία προς την ΔΕΘ.

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: