Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Να περάσει στο δημόσιο ο ΟΤΕ, τα υπερκέρδη της Ντόιτσε Τέλεκομ ανήκουν στον ελληνικό λαό

Να περάσει στο δημόσιο ο ΟΤΕ, τα υπερκέρδη της Ντόιτσε Τέλεκομ ανήκουν στον ελληνικό λαό
Κέρδη για τη γερμανική πολυεθνική Ντόιτσε Τέλεκομ, «διαφυγόντα κέρδη» για το ελληνικό δημόσιο και το λαό, ακριβά τιμολόγια, μυθικές αμοιβές για τους διευθυντάδες και εξευτελιστικοί μισθοί για τους πληβείους του ΟΤΕ. Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ και γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται για το πέρασμά του και πάλι στο δημόσιο, με την εθνικοποίησή του χωρίς αποζημίωση στους Γερμανούς και τη λειτουργία του υπό εργατικό έλεγχο και προς όφελος των κοινωνικών συμφερόντων.
Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο ΟΤΕ παρουσίασε κέρδη 306 εκατ. ευρώ, όταν η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον ξεπούλησε για 390 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης Αυτόνομη Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ, η υπό τον έλεγχο της Ντόιτσε Τέλεκομ διοίκηση του ΟΤΕ, αποφάσισε να μοιράσει μπόνους στα διευθυντικά στελέχη 9 εκατ. ευρώ! Είναι η επιβράβευση για την απαράδεκτη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΟΜΕ – ΟΤΕ και επέβαλλε 12% μείωση των μισθών.
Όπως επισημαίνει και η ΑΣΕ ΟΤΕ τα 306 εκατ. ευρώ κέρδη που είχε ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι όσα ακριβώς «κέρδισε» ο προϋπολογισμός από το κόψιμο συντάξεων του β’ μνημονίου.
Ο πρόεδρος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ αμείβεται με… το ευτελές πόσο των 500.000 ευρώ περίπου, οι Γεν. Διευθυντές με πάνω από 250.000 ευρώ κ.ο.κ. Ακόμα και ο τελευταίος προϊστάμενος υπηρεσίας αμείβεται εκτός των άλλων με επίδομα θέσης 860 ευρώ το μήνα!  Όσα δηλαδή παίρνουν τρεις εργαζόμενοι συνολικά της OTE-plus που αμείβονται με 255,50 ευρώ μεικτές αποδοχές!
Τα τιμολόγια του ΟΤΕ και της Cosmote (με τη φιλική συνδρομή της ΕΕΤΤ) παραμένουν υψηλά παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες της Φράου Μέρκελ ότι στοχεύει στη μείωση των προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα κατά 30%. 
Βλέπουμε που έχει οδηγήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, με την ευγενή χορηγία της …Ζίμενς.
Γι΄ αυτό, όλο αυτό το απαράδεκτο σκηνικό πρέπει να ανατραπεί από ένα ισχυρό μαζικό πολιτικοποιημένο μαζικό–εργατικό κίνημα και μια δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια: