Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

1.Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!2.για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων


1.Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!

Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο! Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις των ίδιων των απεργών, είναι η αντοχή και η αλληλεγγύη τους. Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι η αλληλεγγύη όλων μας, που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί. Δεν θα σπάσει με τόσο φτηνά κόλπα η απεργία.
Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας αύριοσ τις 7 πμ για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να στηρίξουμε τους χαλυβουργούς.
Αυτός ο αγώνας αποτελεί σύμβολο για την εργατική τάξη της χώρας μας και πρέπει να νικήσει.


2.Η ANΤΑΡΣΥΑ για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Ξεσάλωσαν τελείως οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που τους παρέχουν τα μνημόνια και οι υποταγμένες στην ΕΕ ελληνικές κυβερνήσεις!
Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ανακοίνωσε όλο χαρά πως κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τετραήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων!
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν την απεργία τους από τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που είναι σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι ιδιοκτήτες ζητούν μείωση μισθού και επιδομάτων κατά …70% (!)! Με απύθμενο θράσος η ΓΕΟΠΕΤ εμφανίζει την απαίτηση αυτή ως κίνηση ευθύνης για την « …εθνική οικονομία και τον τουρισμό»!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων οδηγών και καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα τους! Είναι προφανές πως οι αυταπάτες τελειώνουν! Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους πρέπει να ανατρέψουν τη χούντα της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ντόπιων υποτακτικών τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ζήσουν τη βίαιη εξαθλίωση και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: