Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

όργιο βίας και καταστολής καταγγέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα την 25η Μαρτίου 2012



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καταγγέλλει το όργιο βίας και καταστολής τω δυνάμεων της αστυνομίας και του μαύρου κυβερνητικού μετώπου σε όλη τη Ελλάδα και στην πόλη της Λάρισας. Με χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα, με ξυλοδαρμούς, προκλήσεις και προσαγωγές , με τρεις  συλλήψεις και ενα σοβαρό τραυματισμό αγωνίστριας στη Λάρισα, επιχείρησαν να επιβάλουν καθεστώς έκτακτης ανάγκης, βάζοντας στο γύψο το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει.
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους εδώ και τώρα χωρίς καμιά αναμονή. Μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν τις εκλογές θα κριθούν πολύ σοβαρά ζητήματα για την εργατική τάξη και τον λαό. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η Τρόικα, θέλουν να τσακίσουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, να κάνουν σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Να καταργήσουν κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε νέους “ραγιάδες” του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να απαντήσει στην επιδρομή. 

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Κάτω οι αδίστακτοι υπηρέτες των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός δεν υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, δεν την αναγνωρίζουμε, την ανατρέπουμε. Δεν περιμένουμε να φύγουν, παλεύουμε για να τους διώξουμε. Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος – υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς χρέος, έξω από ευρώ, την ΕΕ, τον καπιταλισμό, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: