Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συμπαράσταση- Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε ΟΕΚ και ΕΕ


Δελτίο Τύπου
Τους εργαζόμενους του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας επισκέφτηκε σήμερα  τρίτη 21-2-2012 στις 12.30 αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  , των Εργατικών Κινήσεων  Παρεμβάσεων, και της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, δηλώνοντας την Αλληλεγγύη στο δίκαιο Αγώνα τους. Εκφράζοντας παράλληλα την διάθεση για συμπόρευση και κοινό συντονισμό  όλων των εργαζόμενων που πλήττονται από αυτή την βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ.
 Συντονισμό όλων όσων αγωνίζονται ή ετοιμάζονται για αγώνες με απεργιακές επιτροπές εκλεγμένες από συνελεύσεις που θα συμβάλλουν στην υπέρβαση του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και την ανασυγκρότηση του κινήματος στην κατεύθυνση δημιουργίας  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που θα αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στη λαίλαπα του “μαύρου μετώπου”.
     Ένα μέτωπο που θα σηκώσει το γάντι στην τρομοκρατία των κυρίαρχων και θα παλέψει  για:
Στάση πληρωμών
Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση δανειακής σύμβασης
Εθνικοποίηση Τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
Έξοδο από Ευρώ και  ρήξη με Ε.Ε.
Απαγόρευση απολύσεων. Σταθερή και μόνιμη εργασία
Μείωση ωρών εργασίας με αύξηση μισθών και συντάξεων.
Φορολόγηση του Κεφαλαίου 
     Καμιά αυταπάτη δεν  έχουμε πως όλα τα παραπάνω θα κατακτηθούν εύκολα ή, ακόμα χειρότερα, πως μπορούν να προκύψουν μετά από αλλαγή κομματικών συσχετισμών στις εκλογές.
    Χρειάζονται αγώνες με διάρκεια και αποφασιστικότητα που θα είναι δύσκολοι αλλά μπορούν να είναι νικηφόροι αν έχουν πυξίδα μιας άλλης πορείας το δίκαιο των παραγωγών του πλούτου και το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: