Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας Απεργια 11 Μάη: Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!


Απεργία 11 Μάη: Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!
Ένας χρόνος στην μέγγενη του μνημονίου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα τρομακτικό πρόγραμμα διάλυσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Τα μέτρα των 26 δις€!! μέχρι το 2015, συν 5-6 δις λόγω της αποτυχίας του προϋπολογισμού του 2011, και των 50 δις από το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας (ενέργεια, νερά, δρόμους, λιμάνια, τα πάντα) είναι τα μέτρα που η άθλια αυτή κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα θέλει να ψηφίσει μέσα στο Μάη.  Ο μόνος που βγαίνει ωφελημένος από αυτήν την πολιτική είναι οι ξένοι και ντόπιοι «δανειστές» που εξασφαλίζουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, οι βιομήχανοι που βλέπουν να διαλύεται κάθε εργατικό δικαίωμα, οι τραπεζίτες που πήραν σε ρευστό και «εγγυήσεις» 138 δις €!!, και θησαυρίζουν  με το ελληνικό «χρέος».

Γι’ αυτό και οι νέες  μειώσεις μισθών σε δημόσιο (μέσω του λεγόμενου «ενιαίου μισθολόγιου») και  τον ιδιωτικό τομέα με πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας (με κλείσιμο σχολειών και νοσοκομείων και άγρια περικοπή δαπανών), η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων ανεργίας, όταν η ανεργία τραβάει για 20%, το νέο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67, με μαχαίρι στις επικουρικές και τα βαρέα  και ανθυγιεινά, το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών και  οι χιλιάδες απολύσεις,
Αυτό είναι το πολεμικό πρόγραμμα του κεφαλαίου που η κυβέρνηση και η τρόικα θέλουν να επιβάλλουν στον λαό.
Τα μέτρα αυτά παίρνονται στο όνομα του «χρέους» και του «Συμφώνου για το Ευρώ», για το οποίο η κυβέρνηση πανηγύριζε στις 25 Μάρτη.. Ειδικά ο περιβόητος «Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης» είναι ένας Μηχανισμός που θα ληστεύει λαούς και χώρες, που θα τις κρατάει, στο όνομα του χρέους, σε μια κατάσταση «μόνιμης χρεοκοπίας» μέχρι οι ξένοι και ντόπιοι «δανειστές» να διαλύσουν δικαιώματα, να πλιατσικολογήσουν την δημόσια περιουσία, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αυτό είναι η  ΕΕ. Μια λυκοσυμμαχία των τραπεζιτών, των τοκογλύφων-δανειστών και των βιομήχανων της Ευρώπης, που με όπλο της την αδιαπέραστη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, επιβάλλουν την θέλησή τους πάνω στους λαούς. Για αυτό απαιτείται ρήξη και αποδέσμευση με το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, τώρα.
Η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας έχει ήδη χρεοκοπήσει!
Γιατί οδηγεί σε ένα μαρτύριο χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία. Ρίχνει στην εξαθλίωση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι η υπεύθυνη για την εφαρμοζόμενη πολιτική και πρέπει να πέσει, μαζί με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, που γίνονται ολοένα και πιο αντιδραστικά. Επιμήκυνση, μονιμοποίηση και εμβάθυνση της αντεργατικής πολιτικής θα φέρει και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που επιδιώκει να απαγορεύσει μέσω του Συντάγματος(!) ακόμα και την άσκηση περιορισμένης κοινωνικής πολιτικής, που μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα ελλείμματα στον προϋπολογισμό. 
Αυτή την χρεοκοπημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της συμμαχίας των «προθύμων του Μνημονίου», του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη , αλλά και της ΝΔ που έχει ψηφίσει τα περισσότερα από τα νομοσχέδια  της κυβέρνησης!, καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση, η τρόικα, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξορκίζουν την «αναδιάρθρωση». Πόσο μελάνι για να μας πείσουν ότι είναι καταστροφή. Και ξαφνικά, όλοι αυτοί, με το πιο φυσικό τρόπο,  συζητάνε, όχι για το αν, αλλά για το «πότε» και το «πως» θα γίνει.  
ΟΥΤΕ «ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ», ΟΥΤΕ «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ».
φτάνει πια.. τα έχουμε χιλιοπληρώσει!!
Σήμερα χρειάζεται μια αντικαπιταλιστική απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων: Άρνηση πληρωμής του χρέους – Κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, έξω από το ευρώ την ΟΝΕ και την ΕΕ, εθνικοποίηση πρώτα των τραπεζών χωρίς αποζημίωση με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο, διαγραφή του χρέους του εργαζόμενου λαού, απαγόρευση των απολύσεων – προστασία των ανέργων, καμιά ιδιωτικοποίηση/ΣΔΙΤ – επιστροφή στο δημόσιο των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, συλλογικές συμβάσεις – αυξήσεις στους μισθούς – μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για σύνταξη. Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής για να ανοίξει ο δρόμος για τη συνολική επαναστατική ανατροπή του συστήματος. Την απάντηση αυτή μπορεί και πρέπει να επιβάλλει ένα μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, πολιτικοποιημένο και ταξικά ανασυγκροτημένο, που θα υπερβεί τα σημερινά του όρια και αδυναμίες και τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Σε αυτό το στόχο πρέπει να συμβάλλει η Αριστερά με την κοινή της δράση, ως το αντίπαλο δέος.
Οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες, στην Υγεία, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η μαχητική Κερατέα, η πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους, η απήχηση του κινήματος «δεν πληρώνω», προκάλεσαν ήδη κάποιες πρώτες ρωγμές στον τοίχο που μας ορθώνουν. Δείχνουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μια πρωτοφανή απεργιακή και αγωνιστική παρουσία εργαζομένων και λαού στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 11 Μάη. Όλος αυτός ο συρφετός της εξουσίας τρέμει την δύναμη των αποφασιστικών αγώνων!!
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ενωτικοί Εργατικοί – Λαϊκοί Αγώνες! Να ΦΥΓΟΥΝ Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση -ΔΝΤ!
Όλοι-ες στην 24ωρη Απεργία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Προσυγκέντρωση στις  9.30 π.μ. στην Πλατεία Νομαρχίας
                                                                           ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: