Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ
Δελτίο τύπου  30-8-2011

Ένα  χρόνο  σχεδόν από  τις δηλώσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού  δημοσίων έργων  πως οι τιμές των διοδίων θα μειωθούν, οι εταιρείες συνεχίζουν να αλωνίζουν στο οδικό δίκτυο της χώρας εισπράττοντας  τα διόδια-χαράτσια .Μάλιστα  τον τελευταίο  καιρό  έχουν σταματήσει τα έργα (απολύοντας τους εργαζόμενους) και συνεχίζουν να χρεώνουν διόδια στους διερχόμενους οδηγούς. Και  ενώ θα έπρεπε η κυβέρνηση να τους  κηρύξει έκπτωτους και να ζητήσει  αποζημιώσεις ,αυτή τους «κάνει πλάτες» και  βάζει πρόστιμα στους πολίτες  μέσω της τροχαίας.
Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι τα αφεντικά των κυβερνήσεων και  ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όλοι αυτοί οι «κομπάρσοι» της κυβέρνησης . Αφού  έσυραν την χώρα στο ζυγό της τρόικας και των μνημονίων –στο όνομα της σωτηρίας της μάλιστα!!!!- οδηγούν το λαό στην πλήρη  εξαθλίωσή και τον εξανδραποδισμό του. Έφτασαν δε στο  άθλιο σημείο να «παραγγέλνουν» διώξεις αγωνιστών και ολόκληρων πολιτικών χώρων μέσω της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης. Στη  διάρκεια του καλοκαιριού κάλεσαν σε απολογία μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας που πρωτοστατούν στο κίνημα  κατά των διοδίων μαζί με άλλους αγωνιστές πολίτες. Στο «κατηγορητήριο» αναφέρουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχοντας μάλιστα συμπεριλάβει και την προκήρυξη που μοίραζαν τα μέλη της στις  διαμαρτυρίες κατά των διοδίων. Θέλουμε  πρώτον να καταδικάσουμε  την προσπάθεια  στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ταυτόχρονα να τους δηλώσουμε πως  δεν μας φοβίζουν τέτοιες ενέργειες.Θα  συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πλήρη κατάργηση των διοδίων στο πλευρό του  λαού μας. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως η μόνη λύση στο θέμα των διοδίων είναι το γκρέμισμα τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα και το πέταγμα των ιδιωτών έξω από τα οδικά δίκτυα.
Καλούμε  τους εργαζόμενους,τους ανέργους και όλο το λαό να συγκροτήσει  ένα κίνημα άρνησης πληρωμής όχι μόνο των διοδίων αλλά κάθε ληστρικού και αντιλαϊκού χαρατσιού που επιβάλλεται  στην υγεία ,την παιδεία αλλά και στα πλαίσια της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής. Ένα  κίνημα που θα έχει προμετωπίδα του  το δεν χρωστάμε , δεν πουλάμε , δεν πληρώνουμε αλλά ανατρέπουμε. Για  μια  συνολική  άρνηση  του  τοκογλυφικού χρέους  για την «απελευθέρωση» του εργαζόμενου λαού από τα νύχια των τοκογλύφων-επιχειρηματιών  ντόπιων και ξένων.
Καλούμε  τον λαό  της  περιοχής μας  να  συμμετέχει  στις  διαδηλώσεις –απεργίες – καταλήψεις  που θα  ξεφυτρώσουν αυτό το  Σεπτέμβρη   με  στόχο την ανατροπή  της κυβέρνησης  και κάθε  επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: