Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε – μπορούμε να νικήσουμε


Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις,  και η συγκλονιστική σε όγκο και πυκνότητα  απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, δείχνουν ό τι μέσα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος μεγαλώνει. Η στημένες προβοκάτσιες κρατικών, παρακρατικών μηχανισμών, οι ομάδες τυφλής βίας που προκαλούσαν μπροστά στη βουλή και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές δεν στάθηκαν ικανές να απομακρύνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος, στην οποία παρέμεινει μαζικά καλώντας σε νέα συγκέντρωση.

 Είναι φανερό ότι το Μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού.  Είναι η ώρα  που το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να στήσει μια νέα οικουμενική, -άλλωστε αυτή ήταν που το 1990 το έβγαλε από το αδιέξοδο- ψάχνοντας για πρόθυμους μέσα και έξω από την βουλή για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική.  
Ο αγώνας τώρα πρέπει να ενταθεί με ένα πλούτο μορφών (απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις), με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, με συνεχή παραμονή στους δρόμους, στις πλατείες και με γενίκευση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά και πόλη. Γιατί μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την  ανατροπή της κυβέρνησης και τη νίκη των εργατικών και λαϊκών αιτημάτων. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που θα σέβεται το μόχθο του εργαζόμενου, το όνειρο του νέου, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. 
15-6-2011

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: