Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – συν/φοι,


Η Διοίκηση του σωματείου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των επτά εργαζομένων - πέντε τεχνικών και δυο φωτορεπόρτερ - στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» Λάρισας που ο εργοδότης τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από έξι έως και δέκα πέντε μήνες και είναι σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και προχώρησε σε ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο, εκδίδοντας την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους. Πρόκειται για προκλητική ενέργεια βαθιά αντεργατική σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
Σωματείο και εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε τέτοιες μεθόδους και με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας, δεν θα το επιτρέψουν.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ημερήσιου Κήρυκα Λάρισας. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.
28/3/2011

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.