Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

κάλεσμα για συγκέντρωση Δευτέρα 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΛΑΩΝ   

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη, από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η επέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης από τη στρατιωτική καταστολή του αντιδραστικού εκφυλισμένου καθεστώτος Καντάφι, αλλά για να επιβάλλει την κυριαρχία των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, που κλονίζεται από τις εξεγέρσεις των λαών .

Η απελευθέρωση του λιβυκού λαού από το καταπιεστικό καθεστώς Καντάφι θα είναι έργο των δικών του αγώνων και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, δεν θα έρθει από τις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλισμού. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεσμά και νέα δεινά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει ιδιαίτερα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στις πολεμικές επιδρομές, διαθέτοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, αλλά και δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας με αίσθημα ευθύνης, καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, σωματεία, συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις ,όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 21.3.11 στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Λιβυκό Λαό και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή τη χώρας μας από πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: