Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα για συγκέντρωση Τετάρτη 23-3-2011 700 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ: ΕΥΡΩ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Εκποίηση δημόσιου πλούτου μισοτιμής και άγριες περικοπές στους μισθούς

      Η δήθεν επιτυχία του Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο των Βρυξελών είναι επιτυχία μόνο για τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και την ΕΕ, την οποία θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός με ένα πολύ χειρότερο, ευρωπαϊκό αυτή τη φορά, Μνημόνιο για πάντα Η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων –ομολογία αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου- σημαίνει απλώς ότι οι τράπεζες – τοκογλύφοι θα γδάρουν το λαό για περισσότερα χρόνια. Όσο για τη μείωση του επιτοκίου, αυτή είναι στον αέρα καθώς έρχεται αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο.

      Το νέο αντεργατικό Σύμφωνο για το Ευρώ και οι νέες δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σημαίνουν: Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας για να συγκεντρωθούν 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, που σημαίνει εκποίηση μισοτιμής όλων των ΔΕΚΟ και πωλήσεις (έστω κι αν βαφτιστούν αξιοποίηση πολλών δεκαετιών) δημόσιας γης μεγάλης έκτασης, με πρώτο το Ελληνικό. Ψήφιση νόμου – πλαίσιου ή συνταγματική αναθεώρηση για να υπάρξει νομική δέσμευση για τη διατήρηση  του ελλείμματος σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα. Αυτό σημαίνει στραγγαλισμό κάθε κοινωνικού δικαιώματος και διάλυση των υποδομών, κατάργηση του δικαιώματος ενός λαού ή μιας κυβέρνησης να αποφασίζει για το μέλλον του. Ο ζουρλομανδύας της Μέρκελ, του Μάαστριχτ και του νεοφιλελευθερισμού γίνεται πια στραγγαλιστικός για κάθε κοινωνικό δικαίωμα.

      Υπάρχει δρόμος εργατικής απάντησης στην κρίση, για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν οι ώρες και τα χρόνια δουλειάς, για συλλογικές συμβάσεις και συλλογικά δικαιώματα, για νέες θέσεις εργασίας, για προστασία των ανέργων: Απειθαρχία στην ΕΕ, έξοδος από ευρώ και ΕΕ., Άρνηση του χρέους Παύση πληρωμών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των υποδομών κοινής ωφέλειας. Απαγόρευση των απολύσεων, απαλλοτρίωση της περιουσίας των καπιταλιστών που κλείνουν επιχειρήσεις και πετούν εργάτες στο δρόμο. Δραστική φορολογία του μεγάλου πλούτου και των κερδών, φοροελαφρύνσεις στους εργαζόμενους και τους ανέργους. Απαιτείται η κλιμάκωση, ο συντονισμός του αγώνα, με απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις σε μια μάχη διαρκείας

      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους την Τετάρτη 23.3.2011 στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία  για να απαιτήσουμε να ανατραπεί η κανιβαλική αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης του αίσχους και το ισοπεδωτικό Σύμφωνο για το Ευρώ.

                                                                      

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: