Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

20 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα PDF Εκτύπωση E-mail
06.01.11
temponeras_2011.gif- Δείτε video για τη δολοφονία Τεμπονέρα-μέρος 1ο 
.
Ζει στους αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Την Κυριακή 9 Γενάρη η εκδήλωση τιμής και αγώνα, στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα στην Πάτρα.
 
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τις 8 Γενάρη 1991, όταν δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός. 
Μια πολιτική δολοφονία μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική αντεργατική πολιτική.
Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, υπερασπίζοντας τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Ταυτίστηκε με ένα κίνημα και μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών.
 
Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και θα ζει στους αγώνες μας. Θα εκδικείται σε κάθε μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, σε κάθε προσπάθεια για την ανατροπή των νόμων και της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς. Είναι παρών στις νέες γενιές. Βαδίζει μαζί μας σε κάθε πορεία, απεργία, συνέλευση, κατάληψη. Με Πέτρουλα-Λαμπράκη μας οδηγεί. Σήμερα εμπνέει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και αγωνιστική εκδήλωση στην Πάτρα, στις 6 μ.μ. έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν.Τεμπονέρα». Το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ Πάτρας καλούν τους εργαζόμενους και τους νέους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: