Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και νεολαίους που συμμετείχαν στην απεργία και στις μαζικότατες πορείες τόσο στη Λάρισα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας .

Διαδηλώσεις που χρωματίστηκαν έντονα από αντικυβερνητικά συνθήματα, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς και τα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της (ΛΑΟΣ , ΝΔ , ΣΕΒ) στα πλαίσια του «μηχανισμού στήριξης» και «υποδούλωσης» στην οικονομική χούντα των ΔΝΤ και ΕΕ.

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ,του ΛΑΟΣ και της ΝΔ , χαρακτηρίζεται πλέον από ένα αντεργατικό κρεσέντο στην προσπάθεια του να επιβάλλει τους όρους των ΔΝΤ-ΕΕ. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την πορεία της χώρας μας. Οδηγούμαστε σε «συντονισμένη χρεοκοπία» της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στόχος τους είναι να εκτινάξουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των τραπεζών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ώστε να ξεπεράσουν την κρίση τους. Τα μέτρα που παίρνονται και που θα συνεχίσουν να παίρνονται , (σύμφωνα με τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ) με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν σαν αποκλειστικό τους στόχο τη λεγόμενη «Δημοσιονομική εξυγίανση» υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν συνεχίζουν απλά αλλά κλιμακώνουν την ίδια εκείνη ταξική πολιτική που υπήρξε ο δημιουργός της κρίσης. Για αυτό δεν μπορούν να διορθωθούν αλλά πρέπει να ανατραπούν με τους αγώνες των εργαζόμενων.

Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καμιά «προβοκάτσια» ,αλλά ούτε και η απίστευτη κρατική καταστολή της 5 Μάη δεν μπόρεσαν να τους τρομάξουν. Η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια σιγά-σιγά υποχωρούν και αρχίζει το εργατικό κίνημα να βρίσκει το βηματισμό του.

Εργαζόμενες, οι

Ο «μηχανισμός στήριξης» αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ το βάναυσο ταξικό ρόλο της ΕΕ. Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι μια «ένωση των λαών», αλλά αποδείχτηκε περίτρανα ο ρόλος της ως δύναμης κρούσης για να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων η κρίση του καπιταλισμού. Για αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ, ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν.

Σήμερα για να έχουμε κατακτήσεις χρειάζεται ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης, που θα αλλάξει τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς, θα ρίξει την κυβέρνηση επιβάλλοντας την έξοδο από την Ε.Ε, το ΔΝΤ και την ΟΝΕ, για την κατάργηση του χρέους, για το πέρασμα των τραπεζών και των πρώην ΔΕΚΟ στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο, για την φορολογία του κεφαλαίου, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την επιστροφή όλων των στρατευμάτων από τις αποστολές , για να ζούμε και να εργαζόμαστε όλοι με αξιοπρέπεια.

Πρέπει άμεσα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και αν βγούμε ΟΛΟΙ στους δρόμους θα τους ανατρέψουμε μαζί με την πολιτική τους..

Τώρα χρειάζεται να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει.

Είναι καιρός να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΛΑΡΙΣΑ 20-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: