Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-5-2010

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 9:30 Π.Μ.


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ένας αιώνας (γεμάτος δυστυχία, αγώνες και ατέλειωτες απεργίες) χρειάστηκε για να κατακτηθεί το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα που υπήρχε στην χώρα μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ένα νομοσχέδιο και με μια ψηφοφορία παρωδία στην βουλή το κατεδαφίζει. Είναι τόσο το πάθος τους πλέον για να ξεθεμελιώσουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων που δεν ανέχονται ούτε την ύπαρξη άλλης άποψης μέσα στο κόμμα τους. Η μαύρη συμμαχία της κυβέρνησης , ΝΔ, ΛΑΟΣ και οι σύγχρονοι κατακτητές ΕΕ , ΔΝΤ έχοντας στο πλευρό τους τους γκεμπελίσκους των μέσων ενημέρωσης στήνουν ένα χορό βρικολάκων πάνω στο σώμα του Ελληνικού λαού.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργούν τις συντάξεις για όλους και τις αντικαθι-στούν με επίδομα κηδείας 360 € (το οποίο θα αναπροσαρμόζεται με βάση την εντολή του υπουργού)!!!! Το υπόλοιπο της σύνταξης θα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές όλου του εργάσιμου βίου χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους!!(Ας σκεφτεί κανείς τι σημαίνει αυτό για μια χώρα όπου η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 20% και ο μέσος χρόνος εισαγωγής των νέων στην εργασία είναι τα 28-30 χρόνια. Κανείς δεν θα μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη. )

Οδηγούν την κοινωνία στην λογική : «δουλειά από τα σπάργανα (αν βρεις ) έως τα σάβανα» απαιτώντας δουλειά 40 ετών για να πάρει κανείς ολόκληρη μια σύνταξη 30% χαμηλότερη από την σημερινή.

Καταστρέφουν τα ταμεία μέσω της ενοποίησής τους φορτώνοντας τους ,τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζί με το κεφάλαιο (δομημένα ομόλογα, άτοκες τοποθετήσεις, μη καταβολή των εισφορών τις οποίες και παρακρατούν από τους εργαζόμενους).

Οδηγούν στην υποβάθμιση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχει το ασφαλιστικό σύστημα με την μη αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος που είναι η έλλειψη προσωπικού , η μη ισόρροπη χωροταξική κατανομή , η έλλειψη κονδυλίων. Προχωρούν σε ένα ψευδεπίγραφο εξορθολογισμό με μόνο στόχο την μείωση του κόστους , σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εισάγουν την απίστευτη πατέντα του «προσδόκιμου ζωής». Έτσι εάν η στατιστική υπηρεσία ανακοινώσει ότι αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής κατά ένα χρόνο τότε θα δουλεύουμε επιπλέον τέσσερις μήνες για να πάρουμε «πλήρη» σύνταξη (40,4 έτη).Σε λίγο θα μας ανακοινώνουν μέχρι πότε μπορούμε να τρώμε , να ζούμε ………………………..!!!!!!!

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες μέχρι και 17 χρόνια στα πλαίσια της «ισότητας» αλλά προς το χειρότερο!!!!.

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι

Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα στην εκστρατεία που έχει κηρύξει η οικονομική «χούντα» της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, η πιο τρανταχτή απόδειξη του κανιβαλικού χαρακτήρα της κοινωνίας που μας ετοιμάζουν, η πιο χαρακτηριστική απόδειξη πως αυτό που ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση» είναι το νεκροταφείο των εργατικών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων δεκαετιών είχαν απομείνει από τα προηγούμενα «έργα και ημέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο και γενικότερα στον ληστρικό «μηχανισμό στήριξης» του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ΝΔ και της εργοδοσίας πρέπει να ξεσηκωθούμε εδώ και τώρα. Δεν αφήνουμε στιγμή να περάσει, ούτε περιμένουμε πότε η ΓΣΕΕ θα ξυπνήσει από το «λήθαργο», για να δει ότι εκτός από τους κερδοσκόπους υπάρχουν και τα αφεντικά, η ΕΕ, η κυβέρνηση, που εκτελούν εν ψυχρώ τα δικαιώματά μας.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούμε όπως και στις 5 Μάη και να αποδείξουμε πως θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η άκρατη καταστολή που εφάρμοσε η κυβέρνηση δεν δείχνει τίποτα άλλο εκτός από το φόβο της μπροστά στην οργή του κόσμου της εργασίας .

Το απεργιακό ποτάμι πρέπει να φουσκώσει ξανά και να πνίξει όλους όσους επί χρόνια κλέβουν τον μόχθο μας. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα :


-Απόσυρση του νομοσχεδίου Λοβέρδου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα Ρέππα - Πετραλιά).

-Πλήρη και καθολική ασφάλιση για όλους. Κανένας Έλληνας ή μετανάστης, νέος ή ηλικιωμένος χωρίς υγειονομική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Τέλος στην ανασφάλιστη εργασία παράνομη ή νόμιμη με πρόσχημα την κατάρτιση. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα.

- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς (25 για τα βαρέα-ανθυγιεινά). Κατοχύρωση δικαιώματος παροχής σύνταξης το ανώτερο στην ηλικία 55 για τις γυναίκες και 58 για τους άνδρες. Καμιά αλλαγή στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που υπάρχουν ή υπήρχαν για τις μητέρες ανηλίκων και κλάδους εργαζόμενων. Χωρίς όρια μεταφορά των δικαιωμάτων λόγω διαδοχικής ασφάλισης. Όχι στην αύξηση του εργάσιμου βίου μέσω «κινήτρων» παραμονής στην εργασία. Ίδια δικαιώματα για νέους και παλιούς. Όχι στους διαχωρισμούς των αντιασφαλιστικών νόμων.

- Ελάχιστη ενιαία σύνταξη 1.400 ευρώ (που είναι το όριο φτώχιας). Πλήρης σύνταξη ίση με το σύνολο του μισθού εξόδου από την εργασία. Επανασύνδεση των συντάξεων με τους μισθούς των εν ενεργεία.

- Άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

- Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας

-Ανατροπή της κυβέρνησης των «πραξικοπηματιών» που οδηγούν την χώρα στην εξαθλίωση και τους εργαζόμενους στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.

ΛΑΡΙΣΑ 15/5/2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-5-2010

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 9:30 Π.Μ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

http://antarsyalarisas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: