Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

διώξεις εργαζομένων στο Μπανκέ-εργοδοτική τρομοκτατία

Κυβερνητική – εργοδοτική τρομοκρατία στην υπόθεση Μπανκέ PDF Print E-mail

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το τρομοκρατικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η αστυνομία κατά των εργαζομένων στο εστιατόριο Μπανκέ της Θεσσαλονίκης και των αγωνιστών που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αλληλεγγύης. Λειτουργώντας ως ορντινάντσες του αφεντικού, οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε αιφνιδιαστικές συλλήψεις εργαζομένων, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, ύστερα από απίθανες μηνύσεις της εργοδοσίας. Έτσι, στις 15 Σεπτέμβρη συνελήφθη η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Κρατήθηκε όλο το βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης –παρότι ανατρέφει μόνη της το παιδί της!- και οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια. Η δίκη διακόπηκε επειδή έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη εργαζόμενου για την υπόθεση του Μπανκέ, ενώ υπάρχει και καταδίκη αγωνιστή «γιατί διένειμε προκηρύξεις που δυσφημούσαν τον εργοδότη»! Ο εν λόγω εργοδότης βέβαια παραβίαζε την εργατική νομοθεσία, προχώρησε σε αντεργατικό λοκ άουτ, απέλυσε οκτώ εργαζόμενους και προσπαθεί με κάθε τρόπο (απειλές, μηνύσεις, τραμπουκισμούς) να τρομοκρατήσει το κίνημα αλληλεγγύης και τους εργαζόμενους.

Η αγαστή συνεργασία εργοδοτικής και κρατικής – κυβερνητικής τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιζόμενων εργατών, που με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο βλέπουμε να εκδηλώνεται στην περίπτωση του Μπανκέ, αποτελεί τη νέα εικόνα της φαλκίδευσης των εργατικών (κοινωνικών και δημοκρατικών) δικαιωμάτων που θα δούμε στην εποχή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλο το μαχόμενο εργατικό κίνημα, η οποία πρέπει να ηττηθεί, τόσο στην περίπτωση του Μπανκέ όσο και συνολικά.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές συσπειρώσεις και επιτροπές αγώνα, κάθε μαχόμενο συνδικάτο, ευρύτερα τους εργαζόμενους,, να συμπαρασταθούν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων του Μπανκέ, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο μέτωπο για την απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για την απαγόρευση των απολύσεων, για την ανατροπή συνολικά της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: