Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: «Πάμε ΔΕΘ - Σηκώνουμε τις μπάρες των διοδίων»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Πάμε ΔΕΘ - Σηκώνουμε τις μπάρες των διοδίων»

Να στηρίξουν ενεργά το κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και όλους τους καταναλωτές να μην πληρώνουν διόδια, τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής κατοικίας ή εργασίας τους» ζητά με ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους τους ενεργούς πολίτες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, ενώ ενόψει ΔΕΘ οργανώνεται νέα πρωτοβουλία δράσης σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Με σύνθημα ««Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες» η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης Πιερίας ετοιμάζουν σχέδιο δράσης κατά των διοδίων. Για τον καλύτερο συντονισμό των πολιτών γίνονται προσυγκεντρώσεις, στις οποίες εκτός από την καταγραφή των εθελοντών, ρυθμίζονται και οι λεπτομέρειες της κινητοποίησης αυτής. Έτσι στη Λάρισα το ραντεβού έχει κλειστεί για σήμερα Τετάρτη βράδυ (9 μ.μ.) στον πολυχώρο «Χορίαμβο» (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου) και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής κ. Γιάννη Χατζηγιάννη «όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να ενημερωθούν για τον τρόπο και τον χρόνο όπου θα σηκωθούν οι μπάρες στον Σταθμό Μακρυχωρίου και Πυργετού».
Στον Βόλο η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Στέκι Κινημάτων (Ιωλκού 33) και στην Καρδίτσα στις 7 του μήνα στην Καρδίτσα (πάρκο Παυσίλυπου). Στα Τρίκαλα η συγκέντρωση έγινε την περασμένη Παρασκευή.
ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Η Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της Πιερίας, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους τη νέα δράση/κινητοποίηση κατά των διοδίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως 12:00 στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης. Θα διανέμουν στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων και στους πεζούς φυλλάδια και το γνωστό πλέον σήμα της δράσης «Δεν πληρώνουμε».
Η βασική όμως εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 14:30 στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα κονβόι αυτοκινήτων να ξεκινήσει από την Αθήνα, από το σταθμό των διοδίων Αφιδνών, και να καταλήξει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη συμπρωτεύουσα θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων. Καλούνται λοιπόν οι Πιεριείς, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 14:30, να βρίσκονται στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, όπου θα υποδεχθούν την αυτοκινητοπομπή, η οποία την ώρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στα νότια σύνορα του νομού Πιερίας. Εκεί θα ενωθούν με τους πολίτες των άλλων επιτροπών και θα συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία προς τη Θεσσαλονίκη και την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: