Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ανακοινωση προηγούμενη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΝΤ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

8 ΙΟΥΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΙ 10.30

Η θύελλα του ΔΝΤ έφτασε και στην Ήπειρο επιχειρώντας να συντρίψει τις κατακτήσεις των κτηνοτρόφων της, όπως είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της κερδοφόρας εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. Η ΑΤΕ ανακοίνωσε ότι ξεπουλά κοψοχρονιά την εταιρία για να μπει στο μηχανισμό του ΔΝΤ. Ας σημειωθεί πως σήμερα την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει η ΑΤΕ με 67% και τα υπόλοιπα οι συνεταιριστικές ενώσεις.

Η διοίκηση της ΑΤΕ έχει την στήριξη της κυβέρνησης που δρα ως κυνικός εγκληματίας «δολοφονώντας» τα εργατικά – ασφαλιστικά- κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, υποτάσσοντας πλήρως τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα στην αγορά. Με αυτόν τον επαίσχυντο και βάρβαρο τρόπο στηρίζει την κερδοφορία του ξένου και Ελληνικού κεφαλαίου που ζει «πίνοντας» το αίμα των εργαζόμενων-νεολαίας-μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών-μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και αγροτών.

Η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ» θα σημάνει το οριστικό τέλος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς οι τιμές που δινόταν στους κτηνοτρόφους επηρέαζαν τις τιμές σε ολάκερη την χώρα. Θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων όχι μονάχα στην εταιρία, αλλά και στην διατροφική υποβάθμιση στην περιοχή καθώς θα είναι αβέβαιο αν η νέα διοίκηση κρατήσει τα ψηλά διατροφικά στάνταρ της εταιρίας. Επιχειρεί έτσι να φέρει συνολικά τον ηπειρωτικό χώρο στην εποχή της δουλοπαροικίας, στην εποχή των κοτζαμπάσηδων που αυτή την φορά θα είναι οι πολυεθνικές παρέα με τα ντόπια τσιράκια τους το μεγάλο κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Πρόκειται για μια κανονικότατη λεηλασία από την κυβέρνηση των ανδρείκελων του κεφαλαίου-ΔΝΤ-ΕΕ.

Ο μόνος δρόμος είναι ο γενικευμένος ξεσηκωμός, η παλλαϊκή ανταρσία, ο αταλάντευτος μαχητικός εργατικός αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με πρωτοπόρα δύναμη τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΔΩΔΩΝΗ που αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους που έστω και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να ενοποιήσουν μόνιμους και εποχιακούς. Άμεσα θα πρέπει το εργατικό κέντρο να κηρύξει απεργία στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΔΩΔΩΝΗ.

Ο στόχος απλός και καθοριστικός: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Αυτό περνάει μέσα από την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-εργατικού μετώπου με βάση τα εργατικά σωματεία-συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους διεκδικώντας πάση θυσία, άμεσα και με όλα τα μέσα (ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ…ΚΤΛ) :

1)Η ΔΩΔΩΝΗ να μείνει κάτω από κρατικό έλεγχο, 2) να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων κτηνοτροφικών- αγροτικών συνεταιρισμών, 3) να λειτουργεί κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, 4) να οικοδομηθούν οι όροι για την δημιουργία ενός συνεταιριστικού δικτύου που θα περιλαμβάνει την «ΔΩΔΩΝΗ», την «ΠΙΝΔΟ», την «ΔΩ-ΖΩ», την «ΣΒΕΚΗ» με ουσιαστική κρατική στήριξη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβούν κάτω από τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, κάτω από την σιδερένια φτέρνα του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίο. Άρα αποτελεί αναγκαιότητα να ανατραπεί η κυβέρνηση των «δωσίλογων», να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, να φύγουμε από την ΕΕ, να μην πληρώσουμε το χρέος. Να αγωνιστούμε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, να μπουν κάτω από εργατικό έλεγχο. Να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ώρες εργασίας για να τονωθεί η ζήτηση και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Τα πράγματα είναι δύσκολα μα δυο δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος της υποταγής, της σκλαβιάς, της νέας δουλείας, της ανεργίας και της φτώχιας για την μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού. Ο δεύτερος της ανυπακοής, της λαϊκής εξέγερσης, της εξέγερσης και της εργατικής επανάστασης.

Ας σηκώσουμε το λάβαρο του αδιάκοπου, διαρκούς λαϊκού- εργατικού αγώνα όλου του ηπειρωτικού λαού για να μην περάσει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», για να μην πεινάσει ο λαός, για να καρπωθούν τον τεράστιο και πολλές φορές ανεκμετάλλευτο κοινωνικό πλούτο αυτοί που τον παράγουν: Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι ελεύθεροι παραγωγοί.

ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ!!!!!- ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: