Δευτέρα 19 Απριλίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/4/2010

Η κυβερνητική οικονομική πολιτική, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων:
-Με την αναστολή προσλήψεων γιατρών - νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού σε μόνιμες θέσεις
-Με την εφαρμογή περισσότερο ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων (πχ εντατικολόγοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών)
-Με τη μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών (μείωση του δώρου Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων κατά 30%, περικοπές επιδομάτων κατά 12%, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών με 20%, κατάργηση του αφορολόγητου επιδόματος βιβλιοθήκης, αύξηση του ΦΠΑ) και τη μείωση των αποδοχών των υπόλοιπων υγειονομικών.
-Με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων
-Με τη μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Με την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική καταστρατηγείται κατάφορα η συλλογική σύμβαση γιατρών - πολιτείας αλλά και οι σχετικές διατάξεις του ίδιου του νόμου 37511-3-2009, ο οποίος υποτίθεται ότι εξακολουθεί να ισχύει. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

Δηλώνουμε λοιπόν την αμέριστη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματά του συλλόγου γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας , διατρανώνοντας μαζί τους το αίτημα για δωρεάν δημόσια και αξιοπρεπή περίθαλψη καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές των εργαζομένων σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Καλούμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να συμμετέχουν στην απεργία τις 22 Απρίλη και στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για την απόκρουση συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

http://antarsyalarisas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: