Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Να ανακληθεί η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2010 00:09

H Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. Η απόλυση έγινε 2 μέρες αφού ο εργαζόμενος προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας διεκδικώντας τα εργασιακά του δικαιώματα, συγκεκριμένα την κατοχύρωση της ειδικότητάς του που προβλέπεται από την κλαδική του Σύμβαση.

Πιστεύουμε πως η άδικη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Σε μια εποχή που οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, που οξύνεται μια αντεργατική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, που εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα και τρομοκρατία, χρειάζεται η αντίσταση, η διεκδίκηση και η συντονισμένη πάλη των εργαζόμενων για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά τους. Οι απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους, όπως αυτή του εργαζόμενου στις εκδόσεις ΑΓΡΑ, πρέπει να βρουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μαζικά και συντονισμένα σε θέση μάχης.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, θα συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης στον απολυμένο Ντίνο Παλαιστίδη. Θα ενώσουν τη φωνή τους με τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην ΑΓΡΑ, στον κλάδο του βιβλίου και συνολικά, ώστε να μην περάσει η αυθαιρεσία και ο «τσαμπουκάς» των εργοδοτών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώνει τη φωνή της με όλους όσους απαιτούν να ξαναγυρίσει ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης στη δουλειά του. Και οι φωνές αυτές είναι ήδη πάρα πολλές, μαζικές και δυνατές!

Όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία!

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του Ντίνου Παλαιστίδη!

Όλοι στις Απεργίες, όλοι στους δρόμους, ενάντια στην αντεργατική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: