Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις για τους μετανάστες
Συνέρχεται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το «διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη», με τη συμμετοχή 40 κυβερνήσεων. Η συζήτηση αυτή αφορά την (!) αξιοποίηση της ένταξης, επανένταξης και κινητοποίησης των μεταναστών προς όφελος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.Απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες των ισχυρών και των κυβερνήσεων θα βρεθούν κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της Αριστεράς, με διαφορετικές πολιτικές και κινηματικές προσεγγίσεις.
Μεγάλο Συλλαλητήριο θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μουσικής. Το ΝΑΡ υπογραμμίζει την ανάγκη του κοινού αγώνα των εργαζομένων, ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του, σε ρήξη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα κάθε λογής φόρουμ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Το ΝΑΡ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4/11, με προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή, στις 6.00 μ.μ.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλεί σε στήριξη των κινητοποιήσεων και τονίζει ότι: «Απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση που επιχειρεί να αφήσει στο απυρόβλητο όλο τον αστυνομικό και ρατσιστικό μηχανισμό εκμετάλλευσης και καταπίεσης που στήθηκε την τελευταία εικοσαετία από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, μόνο ένα κίνημα μαζικό μπορεί να επιβάλει κατακτήσεις. Μόνο η ενότητα και η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην πολιτική του κέρδους, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση, να βελτιώσει την ζωή όλων μας και να ακυρώσει στην πράξη την διάσπαση που οι κυρίαρχες τάξεις και οι ρατσιστικές απόψεις προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα στον κόσμο της δουλειάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: