Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

αμεση απελευθερωση

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Όπως είναι γνωστό ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στην οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ, όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις μάρτυρες και δημοσιογράφοι. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και φωνάζει για την αθωότητά του.

Θεωρούμε ότι οι συνεχείς απορρίψεις των αιτήσεών του για αποφυλάκιση αποτελούν πρόκληση και πραγματικό σκάνδαλο. Το αποκορύφωμα ήταν στις Ιουλίου όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην φυλακή προσθέτοντας αυθαίρετα στο κατηγορητήριο κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε εξακολούθηση της κράτησης για μια τέτοια υπόθεση, όταν όλοι οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί. Και δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι ένας από τους τρεις δικαστές είναι ο 13ος ανακριτής Ελευθέριος Γεωργίλης, ο οποίος έθεσε την υπόθεση της αναζήτησης των ηθικών και φυσικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο αρχείο. Και ήταν αυτή η προκλητική απόφαση που οδήγησαν το Θοδωρή Ηλιόπουλο στην απόφαση για απεργία πείνας.

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή έκφραση εκδικητικότητας και δικαστικού ρεβανσισμού που δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε έναν αγωνιστή που δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά και συνολικά ενάντια στο κίνημα. Συνεχίζει τον ίδιο κατήφορο του δικαστικού αυταρχισμού που προσφέρει ασυλία στους εργοδότες και βγάζει παράνομη κάθε εργατική κινητοποίηση. Συντονίζεται με την ένταση της αστυνομικής τρομοκρατίας, τις νέες ρυθμίσεις για τις κουκούλες και την απελευθέρωση των παρακολουθήσεων/υποκλοπών, την βάναυση μεταχείριση των μεταναστών και των προσφύγων.
Είναι γελασμένοι, όμως, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες κινήσεις θα κάμψουν το κίνημα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στον δικαστικό και αστυνομικό αυταρχισμό, θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα, θα ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο Θοδωρή Ηλιόπουλο και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του.

Aντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αθήνα 20/7/2009
www.antarsya.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: