Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η Τσαριτσάνη έδειξε τον δρόμο





Τα τελευταία γεγονότα στην Τσαριτσάνη με τον αποκλεισμό της Χ.Α από την εκδήλωση για την εθνική αντίσταση, που με την παρουσία της εκεί ήθελε να δολοφονήσει ξανά τα θύματα του φασισμού-ναζισμού, μας δείχνουν το δρόμο! Από το ‘41 έως το ‘44 και ενώ ο ελληνικός λαός με την εποποιία της αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) γινόταν για πρώτη φορά κυρίαρχος στον τόπο του, τα Τάγματα Ασφαλείας, οι ράλληδες και η ομάδα Χ του Γρίβα χτυπούσαν τους Έλληνες αγωνιστές και τον λαό μαζί με τις κατοχικές δυνάμεις.
Το ‘44 με την αλλαγή φρουράς και την επικυριαρχία των Άγγλων, οι ίδιες ομάδες τα ίδια άτομα, πήραν άφεση αμαρτιών και υπό την ηγεσία των νέων αφεντάδων τους χτυπούσαν τον επαναστατημένο λαό της Αθηνάς και έσπερναν την τρομοκρατία σε όλη τη χωρά.
Αυτούς θέλει να «τιμήσει» η φασιστική οργάνωση της  Χρυσής  Αυγής στην πόλη μας στις 31/3 και αυτών το έργο συνεχίζει.
Επίσης προσπαθούν να στήσουν έναν μύθο αλληλεγγύης κάνοντας κατά καιρούς διανομή τροφίμων σε ελάχιστο κόσμο μπροστά σε κάμερες με κύριο σκοπό την προβολή και διαφήμισή τους.
Πού ήταν όμως στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, στα διόδια, στις διανομές τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, σε συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία, εργατικές λέσχες; Δηλώνουν διαρκώς αντισυστημικοί χωρίς να λένε ή να κάνουν τίποτα εναντίον του συστήματος. Το αντίθετο, επιδοτούνται παχυλά από το κράτος από τα χρήματα της φορολογίας μας και όπως όλα τα κόμματα υπόσχονται εξυπηρετήσεις και βόλεμα σε όσους τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν.
Το ΔΝΤ η ΕΕ και όλος ο ελληνικός καπιταλισμός μαζί με τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ μας έχουν τσακίσει. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων. Χαράτσια, φόροι, περιορισμός των κοινωνικών παροχών σε παιδεία και υγεία έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Η χρυσή αυγή όμως θεωρεί ότι ο εχθρός είναι άλλος και στοχοποιεί τους πλέον ευάλωτους, κυνηγημένους και καταπιεζόμενους, τους μετανάστες.
Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής βαδίζει επακριβώς στα βήματα των πολιτικών της προκατόχων, των Γκοτζαμάνηδων και των ταγματασφαλιτών. Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις στην Αριστερά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων. Δεν υπάρχει τίποτα το αντισυστημικό σε μια συμμορία που ως αντικειμενικό της σκοπό έχει να μεριμνά για να μείνουν αλώβητα τα συμφέροντα των αφεντικών και προστατών της.
Όλοι/ες στην Αντιφασιστική Πορεία την Κυριακή 31/3 στις 10:30 στην συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: