Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009


Επιτυχία ειχε στη Λαρισα η συγκέντρωση και η απεργία
Εδώ το μπλοκ των Εργατικών κινησεων ,Παρεμβασεων Λάρισας
μαζικο και δυναμικό εδωσε το παρόν εχονταςξεχωριστη παρουσία.

Μαχητικά ενάντια στη συναίνεση
Εκτύπωση

Πρώτη απάντηση ήταν η απεργία και οι στάσεις εργασίας που κήρυξαν δεκάδες σωματεία στις 17 Δεκέμβρη. Από νωρίς εργαζόμενοι με μπλόκα περιφρούρησαν την απεργία σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Στις 11.00 στο Μουσείο ήταν το ραντεβού των πρωτοβάθμιων σωματείων που με συνελεύσεις είχαν πάρει απόφαση για απεργία και εργατικών συλλογικοτήτων. Στις 12.30 οι συγκεντρωμένοι με μαζική πορεία ξεκίνησαν να συναντήσουν την συγκέντρωση δεκάδων συλλόγων δασκάλων και ΕΛΜΕ που πραγματοποιούνταν στα Προπύλαια από τις 12.00. Μπροστά τα πανό των σωματείων (έκτακτοι ΥΠΠΟ, ΣΜΤ, σωματείο Αττικού νοσοκομείου, σωματείο τηλεφωνικών κέντρων ΟΤΕ, ΣΕΦΚ, ΣΕΙΝΑΠ, κ.α.). Ακλουθούσε μπλοκ φοιτητικών συλλόγων και αμέσως μετά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολιτικές συλλογικότητες και εργατικά σχήματα (αγωνιστικές κινήσεις, αντεπίθεση εργαζομένων). Πιο πίσω ξεκινούσε την ίδια ώρα η πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Η μαζική πορεία στη συνέχεια, μαζί με τις ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και διδασκαλικούς συλλόγους προχώρησε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.
apergia1.gifΗ μάχη της απεργίας, σε κόντρα με τον κυβερνητικό και υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που κινήθηκαν ανοιχτά απεργοσπαστικά και της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών που δεν πήραν αγωνιστικές αποφάσεις, σε πλήρη αποσιώπηση από τα ΜΜΕ, με σκληρή αντιπαράθεση με την εργοδοσία, ήταν μια διαφορετικού χαρακτήρα μάχη για τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει να έχει συνέχεια, μπροστά στην επίθεση βάθους και διαρκείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το κεφάλαιο, με δεδομένη την συναίνεση των κυβερνητικών-υποταγμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ήδη έσπευσαν να δηλώσουν ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση και συμμετέχουν στον «διάλογο» για το ασφαλιστικό. Ο λόγος στους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα και τα εργατικά σχήματα-κινήσεις, στην ταξική πτέρυγα για τα επόμενα βήματα.