Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

αφισσετο για κοινη πορεια -λαρισα

ΠΟΡΕΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.30 ΜΜ ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΦΥΛΑΚΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ,
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΟΚΔΕ,ΚΚΕ (ΜΛ),
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΣΥΡΙΖΑ,ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΘΗΝΑ

Παναθηναϊκή Συγκέντρωση - Συζήτηση

Μετά τις ευρωεκλογές, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΝΙΚΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα μέτωπα και τους αγώνες της επόμενης περιόδου

Ολοκληρώνεται ο νέος γύρος συνελεύσεων των τοπικών πρωτοβουλιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα. Μαζική συμμετοχή, πλούσιος διάλογος και νέες απαιτήσεις από το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις συζητήσεις και συνελέυσεις. Συνεχίζουμε την παρέμβαση στα μέτωπα και τους αγώνες της επόμενης περιόδου, οργανώνουμε την δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάθε γειτονιά, πόλη, κλάδο και σχολή.

Μετά την ολοκλήρωση των συνελεύσεων και στην Αθήνα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει Παναθηναϊκή κεντρική πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. στη Γεωπονική (Ιερά Οδός). με στόχο να παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τη μάχη και τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών και κυρίως να συζητήσει το δυναμικό του αγώνα και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς την παρέμβασή του στην κρίσιμη συγκυρία και τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα.

Το Σάββατο 18 Ιουλίου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει Πάρτυ με μουσικές του κινήματος, στο Αίθριο της Νομικής (πεζόδρομος Μασσαλίας) στις 10.00 μ.μ.

ΝΑΡ-Ηλιοπουλος

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Θ. Ηλιόπουλου


Mε χθεσινή του απόφαση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη του 2008 και κατηγορείται για αδικήματα, τα οποία αρνείται ότι έχει διαπράξει.

Ύστερα από 6 ½ μήνες προφυλάκισης ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ο τελευταίος από τους συλληφθέντες και προφυλακισθέντες του Δεκέμβρη του 2008 που παραμένει στη φυλακή, ενώ έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Οι δικές του αιτήσεις απορρίφθηκαν όλες, φέρνοντας στην επιφάνεια τον πιο κυνικό κατασταλτικό ρόλο του κράτους. Στην περίπτωση Ηλιόπουλου η απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς πρακτική της προφυλάκισης παίρνει και χαρακτήρα εκδικητικό απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι. Ύστερα απ’ την απαράδεκτη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του ο Θ. Ηλιόπουλος ξεκίνησε από σήμερα απεργία πείνας. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την παρατεινόμενη φυλάκιση Ηλιόπουλου και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του. Είναι ανάγκη το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας να κινητοποιηθεί, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα.

Ο Δεκέμβρης και το κίνημα δεν μπορούν να νικηθούν με την καταστολή!

πατρα

Πάτρα: Πρωτοφανής αγριότητα – αστυνομοκρατία – εμπρησμός του καταυλισμού των μεταναστων
12.07.09
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ και νΚΑ Πάτρας
.
steki1.gifΜόνο ως πρωτοφανής αγριότητα και κοινωνικός κανιβαλισμός μπορεί να χαρακτηριστεί η επιχείρηση κατεδάφισης του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής 12/7 δυνάμεις καταστολής (πάνω από 15 κλούβες και χιλιάδες αστυνομικοί, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ασφάλεια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Αγρίνιο) αφού απέκλεισαν – απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς αστυνομοκρατίας, έκαναν συλλήψεις, προσαγωγές και ΕΚΑΨΑΝ τον καταυλισμό. Καταδικάζουμε την διαρκή επιχείρηση - σκούπα που διεξάγεται στον καταυλισμό των μεταναστών στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Την πλήρη ευθύνη έχουν Κυβέρνηση, κράτος, τοπικές αρχές και αστυνομία -με τη ενεργό στήριξη όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας- και με αποτέλεσμα την μεταφορά μεταναστών –ακόμη και ανηλίκων- στους «χώρους φιλοξενίας» - στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και στα οποία οι μετανάστες κρατούνται όμηροι από 3 ως 12 μήνες πριν απελαθούν.
Οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι που κατέβηκαν από τον ουρανό. Είναι θύματα των πολέμων «κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας με αποφάσεις τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Στο Αφγανιστάν η Ελλάδα διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.
Με πρόφαση την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» που κατά την ρατσιστική – εθνικιστική προπαγάνδα τους γεννούν οι μετανάστες, δημιουργούνται νέα κατασταλτικά θεσμικά πλαίσια που προορίζονται για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και ΕΕ. Κάμερες, συρματοπλέγματα στο λιμάνι, εντεινόμενη αστυνομοκρατία, επιχειρείται να βαθύνουν την Ευρώπη – Φρούριο και να αποτελούν την καθημερινότητα της νεολαίας και των εργαζομένων δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο ζωής, απαραίτητο για να προωθείται η πολιτική του κεφαλαίου χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις.

Με πρόφαση την καταπολέμηση της ανεργίας που η καπιταλιστική ανάπτυξη (η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση μεταναστών εργατών) δημιούργησε και παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω κρίσης, προσπαθούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ με το ξενοφοβικό – ρατσιστικό παραλήρημά τους να χρεώσουν στην ύπαρξη των μεταναστών την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την εκμετάλλευση χωρίς όρια και να παρουσιάσουν ως μόνη λύση το διωγμό τους.

Η απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί μέσα από το μαζικό και μαχητικό κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων που θα παλεύει:
-Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα! Πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες. Άσυλο και στέγη στους μετανάστες. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ελευθερία μετακίνησης.
- Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κάτω οι τρομονόμοι ο νόμος για την κουκούλα και συνολικά τα νέα κατασταλτικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ.
Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.
.
Οργανώσεις Πάτρας ΝΑΡ, νΚΑ