Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Φαρμακονήσι και Λαμπεντούζα: Κυβέρνηση και ΕΕ δολοφονούν. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τους πνιγμούς στο Φαρμακονήσι – Να διαλυθεί η Φρόντεξ



Φρίκη και οργή προκαλεί ο χαμός 12 προσφύγων, 9 παιδιών/βρεφών και 3 γυναικών, στα ανοικτά του Φαρμακονησίου, με άμεση συνέργεια του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το σκάφος τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες των διασωθέντων το Λιμενικό τραβούσε το σκάφος των προσφύγων προς την Τουρκία (πραγματοποιούσε δηλαδή «επαναπροώθηση»), ενώ και μετά το βούλιαγμα της βάρκας αδιαφόρησε για τις ανθρώπινες ζωές.
Δεν πρόκειται για την «κακιά στιγμή». Το δρόμο γι΄ αυτό τον κατήφορο χάραξε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δίνοντας οδηγίες «κάντε τους το βίο αβίωτο», ενώ και ο απαράδεκτος υπουργός των Εφοπλιστών Μ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για «χαζή εκμετάλλευση» της τραγωδίας και είπε πως κανείς «δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες»! Κλειστές οι πύλες λοιπόν και εννιά παιδιά και τρεις γυναίκες νεκροί!
Οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη αποδεικνύουν ότι η στοχοποίηση των προσφύγων αποτελεί κυβερνητική απόφαση, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ για την «Ευρώπη-Φρούριο», όπως εκφράζεται μέσω ΦΡΟΝΤΕΞ, της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ κ.λπ.
Είναι φανερό ότι στα πλαίσια του καταμερισμού της ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση έχει χρεωθεί το ρόλο του εκτελεστικού οργάνου που οδηγεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το θάνατο στα νερά του Αιγαίου ή στα ναρκοπέδια του Έβρου. Αυτή η πολιτική έχει αναβαθμίσει το ρατσισμό σε κυβερνητική προτεραιότητα, ενώ η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ θα είναι από τα λίγα πεδία που η ελληνική προεδρία της ΕΕ δεν θα είναι διακοσμητική, αλλά θα κινηθεί για τη διαμόρφωση ενός ακόμα πιο αντιδραστικού πλαισίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση της υπερεκμετάλλευσης της εργασίας (και ειδικά των μεταναστών), των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου, του ρατσισμού και της καταστολής, έχει σαν κορωνίδα του άθλιου πολιτισμού της τις Λαμπεντούζες, τα Φαρμακονήσια, τις Αμυγδαλέζες, τον «Ξένιο Δία» και τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Η σιωπή (ιδιαίτερα των επίσημων ΜΜΕ) είναι συνενοχή.
Να αποδοθούν ευθύνες (πολιτικές και άμεσες), να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το μαζικό χαμό στο Φαρμακονήσι.
Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους επιζώντες.
Να διαλυθεί η ΦΡΟΝΤΕΞ, να σταματήσει η παράνομη και δολοφονική πρακτική των επαναπροωθήσεων.
Δικαίωμα σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη να φτάσει στην Ελλάδα και να ζητήσει άσυλο ή παραμονή. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι.
Nομιμοποίηση όλων των μεταναστών και πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλες τις εκλογές, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, άσυλο στους πρόσφυγες κλπ).
Παλεύουμε ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο που γεννάει Λαμπεντούζες και χτίζει φράχτες στο Αιγαίο, ενάντια στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών.
Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα Δευτέρα 3 φεβρ τις 6 .30 μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας