Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Απο την συμμετοχή στην διαδήλωση στην ΔΕΘ 2011








Δελτίο τύπου 11-9-2011
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας , οι εργατικές κινήσεις – παρεμβάσεις, και ανένταχτοι αγωνιστές, συμμετείχαν στις μαχητικές διαδηλώσεις του Σαββάτου στην ΔΕΘ  καθώς και στο άνοιγμα των διοδίων Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς. 

ΔΕΘ 2011: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  Δύο χρόνια μετά με τις εφαρμοσμένες πολιτικές κυβέρνησης, ΔΝΤ και  ΕΕ. όλοι ομολογούν ανοιχτά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΟΠΙΑ της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης -εργοδοτών, που βρίσκονται μπροστά στον πανικό που προκαλεί η επιδείνωση της κρίσης διεθνώς με νέα βουτιά στην ύφεση, κραχ στα χρηματιστήρια, με την ολοκληρωτική αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και του «Μεσοπρόθεσμου», με το χρέος «εκτός ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ!
·  Όταν δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ, αφήνουν να εννοηθεί πως σχεδιάζουν την λήψη και άλλων μέτρων.
·  Όταν οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ, η φορολογία των επιχειρήσεων μειώνεται και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει διαρκώς προς το συμφέρον των εργοδοτών.
·  Όταν το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα όπως και το ύψος των καταθέσεων από έλληνες επιχειρηματίες σε τράπεζες του εξωτερικού
·  Όταν η ανεργία σκαρφαλώνει στο 20%,  οι μισθοί-συντάξεις τσαλακώνονται και η τιμή της εργατικής δύναμης έχει χάσει ήδη  το 40%
·  Όταν η υγεία-παιδεία-πρόνοια ιδιωτικοποιούνται , η δημόσια περιουσία εκποιείται όσο – όσο, και οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται.
·  Όταν τα σύμφωνα πρώτης απασχόλησης έφθασαν το βασικό μισθό στα 500 ευρώ, και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και κατοικίας είναι μόνιμο φαινόμενο.
·  Όταν οι μετανάστες διώκονται και οι ντόπιοι αργοπεθαίνουν. Όταν τα παν/μια γίνονται ‘κολλέγια’ ,το πτυχίο χαρτί χωρίς αντίκρισμα, και τα βιβλία έχουν αντικατασταθεί με φωτοτυπίες και dvds.
·  Όταν τέλος η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
·  Όταν…όταν…όταν… Τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο!
Αν θέλουμε να έχουμε σταθερή εργασία, δημόσια δωρεάν παιδεία και ένα μέλλον χωρίς “δανεικές θηλιές”, τότε πρέπει να οργανωθούμε, να ενωθούμε, ν’ αγωνιστούμε και να νικήσουμε!
ü      Να πετάξουμε από πάνω μας όλον αυτό τον σάπιο και διεφθαρμένο αστικό πολιτικό κόσμο της διαφθοράς και της λαμογιάς, να αντλήσουμε εμπειρίες και συμπεράσματα από την ιστορία των εξεγέρσεων, να κάνουμε τα σωματεία και τους συλλόγους όργανα συλλογικής δράσης για την αντίσταση και την ανατροπή, να γεμίσουμε τις «πλατείες», με συνελεύσεις και δημοκρατία του αγώνα, να οικοδομήσουμε τα δικά μας «όργανα αγώνα»,για ανατρεπτική κοινή δράση, αφήνοντας πίσω τους αδιέξοδους «μοναχικούς δρόμους και τις αυταπάτες για «κυβερνητικές λύσεις» και «αλλαγή της ΕΕ».
ü      Να επιβάλουμε την άρνηση και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου και ληστρικού « χρέους», να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ αυτό το μηχανισμό επιβολής αντιλαϊκών πολιτικών για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν για την ζωή και το μέλλον τους, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπαίνοντας κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων και της κοινωνίας, να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις, να πληρώσει επιτέλους το κεφάλαιο, για να υπάρχουν λεφτά για τα δημόσια αγαθά, να μειωθούν οι ώρες δουλειάς για να βρουν δουλειά τα εκατομμύρια των ανέργων, για δημόσια – δωρεάν παιδεία-υγεία, για ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον ενάντια στην επέλαση των fast-track «επενδυτών».
Η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ να γίνει η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα πολλαπλά μνημόνια της κυβέρνησης και της Τρόικας. Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ «ΧΟΥΝΤΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5.00 μμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ




Απο το ανοιγμα των διοδίων


Η προετοιμασία...

Στον  τόπο της συγκέντρωσης.....

Στην Διαδήδωση...

Οι πρώτες βοήθειες...