Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΝΑΡ θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του Ξενοδοχείου Grand την Δευτέρα 19 Απριλίου Στήν Λάρισα.Θα προβληθεί Βίντεο από την 20άχρονη διαδρομή του Νέου Αριστερού Ρέυματος Ένα αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από την ανταρσία της ΚΝΕ (Σεπτέμβρης 1989)
και τα 20 χρόνια από την συγκρότηση του ΝΑΡ (Ιανουάριος 1990).
Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μάρκου(μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Απεργιακή κλιμάκωση κόντρα στα σχέδια των τοκογλύφων PDF Print E-mail
Monday, 12 April 2010 14:40

Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!

Το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωζώνης για τη δήθεν «σωτηρία» της Ελλάδας. Πρώτο, ο δανεισμός με επιτόκια ανάλογα της αγοράς (το 5% αφορά δάνεια μέχρι τριετούς διάρκειας) σημαίνει ότι τα αστικά κράτη της Ευρωζώνης θα λειτουργήσουν καθαρά τοκογλυφικά, παίρνοντας μέρος στο «γδάρσιμο» των εργαζομένων στην Ελλάδα. Δεύτερο, η εισβολή του ΔΝΤ από το «παράθυρο» των Βρυξελών, αυτού του «σίριαλ κίλερ» δικαιωμάτων που το εμφανίζουν ως “ανοιχτοχέρη φίλο”, θα επισπεύσει νέα αντιδραστικά μέτρα, μετά το πρώτο κύμα περικοπών του Προγράμματος Σταθερότητας. Όχι μόνο αυτά που ήδη προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου (αντιασφαλιστικό, φορομπηχτικό, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, «Καλλικράτης» κ.ά.), αλλά και παραπέρα μείωση μισθών κατά 20% και μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.

Η πολιτική αυτή οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στο γκρεμό, σε πραγματική πτώχευση. Οι θυσίες όχι μόνο δεν φέρνουν αποτελέσματα (όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός), αλλά ανοίγουν την όρεξη κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ για νέα αιματηρά αντεργατικά μέτρα. Η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης είναι η μόνη λύση. Ο αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός των εργαζομένων και η συγκρότηση ενός ισχυρού πολιτικού κινήματος ανατροπής η μόνη απάντηση.

Ας γίνει πρώτος σταθμός η απεργιακή κινητοποίηση στις 21-22 Απρίλη.

Οι Εργατικές Κινησεις - Παρεμβάσεις Λάρισας καλουν συνέλευση εν όψει την 48άωρης πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ,στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Εργ.κινήσεων Μεγ.Αλεξάνδρου 35 την Παρασκευή 16 Απρίλη στις 8.οο το απόγευμα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάριασας καλεί την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 7.30μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ।

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Στις συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας, παράνομη θα κηρυχθεί η ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Ή ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ;;;

Για πανω απο 1 μηνα ο Μαριος Ζερβας,παραμενει προφυλακισμενος με πλαστες κατηγοριες καρμπον απο τους ανδρες των ΜΑΤ,για συμμετοχη του σε επεισοδια κατα τη διαρκεια πορειας στα οποια ουδεποτε συμμετειχε,ενω παραλληλα υπαρχουν και ακραδαντα αποδεικτικά στοιχεια τα οποια μαρτυρουν την αθωότητα του,οπως φωτογραφιες οι οποιες τον εικονιζουν χωρις κουκουλα,κοντρα στις μαρτυριες των μπατσων αλλα και καταθεσεις αυτοπτων μαρτυρων οι οποιες λενε πως ο Μαριος ουδεμια σχεση ειχε με τα επεισοδια.
Παρολα αυτα,ουτε ο Μιχαλης Χρυσοχοϊδη αλλα ουτε και ο Χαρης Καστανιδης εχουν ενδιαφερθει για το θεμα νομιμοποιώντας ετσι τις παρανομιες τοσο της δικαιοσύνης…οσο και της Ελληνικης Αστυνομιας που καταστρεφουν τοσο ευκολα και απλα τη ζωη ενος ανθρωπου.

Για τους παραπαω λογους λοιπον αυτη τη Πεμπτη εχουν προγραμματιστει σε ολη την Ελλαδα πορειες διαμαρτυριας και καλουμε ολους και ολες να δωσουν δυναμικο παρον

ΑΘΗΝΑ: προσυγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: προσυγκέντρωση στη ΚΑΜΑΡΑ
ΠΑΤΡΑ: προσυγκέντρωση στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: προσυγκέντρωση στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ
ΧΑΝΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΛΑΡΙΣΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (στις 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 19: 00)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΒΟΛΟΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Περισσοτερες πληροφοριες υπαρχουν και στο
http://freemariosz.wordpress.com/

ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2010

link: http://prezatv.blogspot.com/2010/04/blog-post_4345.html

Ανακοινώσεις

Αρχικά επιτέθηκαν «ζαρντινιέρες», στη συνέχεια κρίθηκαν ύποπτα κάποια πράσινα παπούτσια, έπειτα θεωρήθηκαν σχεδόν πειστήριο οι πιζάμες κάποιου νεαρού και λίγες ημέρες πριν το μπουρνούζι ενός νέου, του Μάριου Ζ. Το έγκλημα που «διέπραξε» ο δάσκαλος κολύμβησης στις πισίνες του ΟΑΚΑ ήταν πως διαδήλωσε μαζί με χιλιάδες απεργών και νεολαίων στους δρόμους της Αθήνας, την Πέμπτη 11/3. Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που συλλαμβάνεται κόσμος στον «σωρό» και κρατούνται χωρίς καν ενδείξεις, με μοναδική διακιολογία τις καταθέσεις αστυνομικών. Για κακή τύχη της «δικαιοσύνης» η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από πολλές φωτογραφικές μηχανές και βίντεο. Στοιχεία βέβαια που δεν έπεισαν τον εισαγγελέα.

Είναι προφανές πως εκτυλίσσεται μεγάλη επιχείρηση τρομοκρατίας των εργατικών και νεολαιίστικων διαδηλώσεων. Έτσι εννοεί –άλλωστε- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη σύγκρουση με όσους ασκήσουν κριτική στα μέτα «αντιμετώπισης» της κρίσης. Για να προχωρήσουν αυτού του βάθους τα αντεργατικά μέτρα επιστρατεύονται μέθοδοι πολύ παλιάς κοπής, πολιτικής και ηθικής τρομοκράτησης των αγωνιστών και της πάλης τους. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσουμε και την παράνομη, άδικη και στοχευμένη σύλληψη του Μάριου Ζ. Μόνο και μόνο επειδή είχε ράστα μαλλιά και κρατούσε μαύρη τσάντα.

Τέτοιες προκλήσεις δε θα μείνουν αναπάντητες από το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζ. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Θα παλέψουμε μαζί με τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, μαζί με τους γονείς των μαθητών του ώστε να μη περάσει η τρομοκρατία του κράτους και της αστυνομίας. Στις συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας, παράνομη θα κηρυχθεί η ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν!

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ