Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το φωτεινό παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δίνει δύναμη στους αγώνες του σήμερα

Το φωτεινό παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δίνει δύναμη στους αγώνες του σήμερα
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τιμά τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, αγωνίστριας του φοιτητικού κινήματος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας στις 28 Ιούλη 1980, ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΕΤΜΑ από τον τραμπούκο της εργοδοσίας, οδηγό λεωφορείου Μάριο Χαρίτο.
Η Σ. Βασιλακοπούλου με το αγωνιστικό της παράδειγμα και τη θυσία της πάντα θα φωτίζει το δρόμο της αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη και της στράτευσης της νεολαίας στην πάλη για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο του σοσιαλισμού πέρα το σήμερα της εκμετάλλευσης.
Το παράδειγμα της Σωτηρίας το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα. Εκείνη τη μαύρη Δεύτερα ήταν η ΕΤΜΑ. Σήμερα είναι η Χαλυβουργία. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε καύσιμη ύλη για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση και να αυξήσει την κερδοφορία του. Πασχίζει να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη της νεολαίας και της κοινωνίας σε αυτόν. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα νικήσει, γιατί είναι αγώνας για τη ζωή. Επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου για τη Σωτηρία:
«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ- Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου να ξεπουλήσει την ΑΤΕ, βασικό μοχλό της αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας και τις βιομηχανίες που ελέγχει, βρίσκει αντίθετους τους αγρότες που βλέπουν να δρομολογείται η οριστική τους εξαφάνιση στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής.
Η επικείμενη εκποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης... που πρώτα φρόντισαν διαχρονικά οι κυβερνώντες να απαξιώσουν, έρχεται να αποτελειώσει την τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή της Ημαθίας και ευρύτερα.
Μπροστά στις εξελίξεις αυτές απαιτείται να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από το αγροτικό και εργατικό κίνημα ώστε να μην υλοποιηθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά που πλέον θα είναι υπόλογη για την ερημοποίηση της υπαίθρου, το ξεκλήρισμα των αγροτών και την φτωχοποίησή τους.
Καλούμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας τους Ημαθιώτες να αντιδράσουν στις πολιτικές της κυβέρνησης και να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται στην Ημαθία και σε άλλες περιοχές όπου λειτουργούν ακόμα τα ζαχαρουργεία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των άλλων μετωπικών οργανώσεων του ΚΚΕ να διοργανώσει την αυριανή συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια και δηλώνει την συμπαράστασή της.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΖ
ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΒΖ ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Στους ολυμπιακούς αγώνες των πολυεθνικών η υποκρισία περισσεύει

Στους ολυμπιακούς αγώνες των πολυεθνικών η υποκρισία περισσεύει
Τελικά θα γίνει παράδοση: Παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων να γινόμαστε μάρτυρες κωμικοτραγικών γεγονότων. Το 2004 παρακολουθήσαμε σκηνοθετημένα ατυχήματα από τους «εθνικούς ήρωες», τους ποτισμένους με τα «μαγικά φίλτρα» των φαρμακοβιομηχανιών και ασυναρτησίες για την φυλετική ανωτερότητα των Ελλήνων. Σήμερα, παρακολουθούμε ένα κακόγουστο θέατρο με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλια μιας αθλήτριας.
Τα γεγονότα είναι γνωστά: Μια αθλήτρια, θαυμάστρια του Κασιδιάρη, έγραψε ηλίθια, ρατσιστικά «αστεία» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή κάθε δημοκρατικού πολίτη. Την υγιή αντίδραση της κοινωνίας διαδέχτηκε η υποκριτική «ευαισθησία» του συστήματος: Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατελήφθησαν από …ιερή αγανάκτηση! Φιλοβασιλικοί παράγοντες του «αθλητισμού» προεξόφλησαν τον αποκλεισμό της και όλα αυτά στο όνομα του «ολυμπιακού ιδεώδους» και της «συναδέλφωσης των λαών» που, υποτίθεται, προωθούν οι αγώνες.
Υποκριτές! Μιλάνε αυτοί που γεννούν με την πολιτική τους το ρατσισμό, αυτοί που συναγελάζονται με τους κασιδιάρηδες, αυτοί που κλείνουν τα μάτια στις καθημερινές ρατσιστικές επιδρομές της αστυνομίας και των φασιστών.
Όλοι αυτοί που έχουν νομιμοποιήσει την πιο ρατσιστική πολιτική κατά των μεταναστών, που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τη γη τους για να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, που κλείνουν τα μάτια και προωθούν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δήθεν αγανάκτησαν με το ρατσισμό της Παπαχρήστου.
Το κυριότερο, για ποια «ιδεώδη», ποια «εκεχειρία» και ποια «συναδέλφωση» μιλούν με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες; Οι αγώνες αυτοί είναι ένα τεράστιο πανηγύρι των πολυεθνικών, της ντόπας, του εθνικισμού και του ανταγωνισμού για τα πριμ. Ένα τεράστιο ιδεολογικό πλυντήριο των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών. Την ώρα που ο πλανήτης βυθίζεται στην εξαθλίωση και το αίμα τρέχει ποτάμι στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού αυτοί στήνουν ζωοπανήγυρη! Η δήθεν «μηδενική ανοχή» στο ρατσισμό έχει κύριο σκοπό να προστατεύσει την εικόνα των πολυεθνικών χορηγών που πουλάνε «ολυμπιακά ιδεώδη»!
Δεν είναι δικός μας αυτός ο «αθλητισμός». Τη συναδέλφωση των λαών δεν την προωθεί η φωλιά απατεώνων και φασιστών που αποκαλείται «Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή». Η συναδέρφωση των λαών χτίζεται με τους κοινούς αγώνες για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η λάμψη από τη, χιτλερικής έμπνευσης, περιφορά της ολυμπιακής φλόγας δεν πρέπει να κρύψει την αθλιότητα του κόσμου τους.