Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Καταγγελία για την εισβολή Γεωργιάδη με συνοδεία ΜΑΤ στο Αττικό Νοσοκομείο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Καταγγελία για την εισβολή Γεωργιάδη με συνοδεία ΜΑΤ στο Αττικό Νοσοκομείο
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή αστυνομική βία σε νοσοκομειακό χώρο, με την οποία "συνοδεύτηκε" η επίσκεψη του υπουργού διάλυσης της δημόσιας υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο αδίσταχτος "υπουργός" που τοποθετήθηκε από την τρόικα να κλείσει νοσοκομεία, να πουλήσει τον ΕΟΠΠΥ και να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς, ο γελοίος υμνητής της χούντας, αντιμετώπισε την διαμαρτυρία των εργαζόμενων στο νοσοκομείο και των φορέων της Δυτικής Αθήνας, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ενάντια στην καταστροφική πολιτική του, με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Την ωμή βία των ΜΑΤ! Οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του Νοσοκομείου έγιναν μάρτυρες διμοιριών των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση να κλωτσάνε και να δέρνουν το προσωπικό, να γυρνάνε στους χώρους του νοσοκομείου, να τον πηγαίνουν συνοδεία στο αμφιθέατρο για να μιλήσει στους διευθυντές. Όύτε μπροστά στο άσυλο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ούτε μπροστά στους ασθενείς διστάζει η κυβέρνησης να δείξει την κατασταλτική της μανία.  

Η πάλη του λαού κλιμακώνεται και θα κλιμακώνεται καθημερινά. Για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, ης δημόσιας υγείας και της δημόσια παιδείας που έχει βαλθεί να κατεδαφίσει η κυβερνητική συμμορία! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της, να απαλλαγούμε από την τρόικα και τα μνημόνια, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, χωρίς χρέος, ευρώ, ΕΕ.
Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζόμενων του Αττικού Νοσοκομείου .


   Χαϊδάρι, 19/7/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ