Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 7-4 στις 11


Με το λαό σε αγωνιστική ανάταση και ριζοσπαστική αναζήτηση, ούτε σε εκλογές με τα αποτελέσματα που θέλουν μπορούν να πάνε, ούτε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα μπορούν να περάσουν. Χρειάζονται κόσμο φοβισμένο, κλεισμένο στο σπίτι του, πεισμένο ότι η αντίστασή του στην πολιτική εξαθλίωσής του θα φέρει χάος και αιματοχυσία.
Γι' αυτό και ο συνασπισμός υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων προχώρησε πριν , κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σε όργιο αυταρχισμού και καταστολής.
Απαγόρευση διαδηλώσεων, προσαγωγές 300 αγωνιστών χωρίς καμιά αφορμή, προληπτικές προσαγωγές “υπόπτων” έξω απ' το σπίτι τους, συλλήψεις αγωνιστών, με αποκορύφωμα στην πόλη μας όπου δυο συναγωνιστές μετά τη σύλληψή τους, καταδικάστηκαν σε οχτάμηνη φυλάκιση με αναστολή και μια συναγωνίστρια τραυματίστηκε βαριά. Φημολογία για ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες της πλατείας συντάγματος και στέρηση εκδρομής σε δέκα μαθητές του Γυμνασίου Γαλατσίου για μούντζες στους “Επισήμους”.
Το ίδιο διάστημα ο “ακτιβιστής της δεξιάς” Βορίδης καταθέτει νομοσχέδιο για φυλάκιση από 3 έως 6 μήνες για τους αγωνιστές του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” των διοδίων και ανασύρονται υποθέσεις μετά από δυο χρόνια και παραπέμπονται συναγωνιστές και σύντροφοί μας στα δικαστήρια γιατί σήκωσαν τις μπάρες με την κατηγορία για “δημόσια πρόσκληση σε διάπραξη πλημμελήματος”.
Αθωώνεται ο αστυνομικός που σε απεργία του 2009 έπεσε με τη μηχανή του πάνω στη συναγωνίστρια Κουτσουμπού του Ε.Ε.Κ, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Στο ίδιο κλίμα αντιδημοκρατικής κατρακύλας έχουμε τα ρατσιστικά πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και την Γκεμπελίστικης έμπνευσης επίθεση ενάντια στην Αριστερά και το κίνημα.
Με καταστολή, συλλήψεις, ρίψη χημικών, ξυλοδαρμούς, ακόμα και δημοσιογράφων,φωτορεπόρτερς,που κάλυπταν τα γεγονότα, αντιμετωπίζεται η αυθόρμητη συγκέντρωση 1500 πολιτών στο Σύνταγμα, που προκλήθηκε από το τραγικό πρόσφατο γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, θύμα της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση,Ε.Ε και ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Πρόκειται ξεκάθαρα για επίδειξη αυταρχισμού, μια πρόβα μπροστά στις εξεγέρσεις που κυοφορούνται και η κατασταλτική όξυνση πάει χέρι-χέρι με την αντιδραστική θωράκιση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, του καθεστώτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης της χούντας του Μνημονίου.
Ο στόχος τους διπλός. Να ηγεμονεύσει ιδεολογικά ο φόβος και η ανημπόρια και πρακτικά να καταπνιγούν οι λαϊκοί αγώνες.
Θα τους το επιτρέψουμε;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας συμμετέχοντας στην Αντικατασταλτική συγκέντρωση του Σαββάτου 7/4 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, απαντά ΟΧΙ.
Επαναφέρει προς τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς το κάλεσμα της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της για κοινή δράση και ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο αναφέρεται: “Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη διαδήλωση και την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού λαϊκού κινήματος από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους , των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος”.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 /4, 11 Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ , Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://www.antarsyalarisas.blogspot.co