Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη


Τα εκλογικά αποτελέσματα σε μια πρώτη ανάγνωση αποτελούν ηχηρή καταδίκη του μαύρου μνημονιακού μετώπου (ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ., ΛΑΟΣ) και θεαματική άνοδο της Αριστεράς συνολικά, αλλά και ανησυχιτική καταγραφή της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. 
Φαίνεται να ακουμπά συναισθηματικά στον πόθο για ενότητα της Αριστεράς και άμεση ανακούφιση των εργαζομένων απ' την αντιλαϊκή λαίλαπα.
Σε μια βαθύτερη ανάλυση παρουσιάζεται ένα σκηνικό ανασυγκροτούμενης Δεξιάς με τα ψευτοαντιμνημονιακά αναχώματα να έχουν λειτουργήσει αλλά που γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν  (καούν) και εκλογική ενίσχυση της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς που μετά τις προεκλογικές εκπτώσεις του προγράμματός, της θα αναμετρηθεί μετεκλογικά με τις αυταπάτες αριστερής διακυβέρνησης -διαχείρισης του συστήματος. 
Όσο μας αφορά, θεωρούμε θετική την καταγραφή μας ως αντικαπιταλιστικού -ανατρεπτικού ρεύματος στην Αριστερά και την κοινωνία, αλλά μακριά απ' τις δυνατότητες και τις ανάγκες της περιόδου που διεξήχθησαν οι εκλογές. 
Καλούμε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους που απεγκλωβίστηκαν εκλογικά απ' τα κόμματα του μαύρου μετώπου, αλλά δε μας ψήφισαν, αλλά και όσους εγκλωβίστηκαν σε κόμματα αναχώματα, να συμπορευτούμε σ΄ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα έχει καρδιά του το αναγεννημένο ταξικό κίνημα, στα δικά του όργανα επιβολής της θέλησής του και σε ρήξη  με το γραφειοκρατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και μια Αριστερά του διαλόγου και της κοινής δράσης με κοινό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο ως θεατές, παζαριών για το σχηματισμό κυβέρνησης δεξιών ή αριστερών, στην υπηρεσία του συστήματος. 
Η απάντηση βρίσκεται στις απεργίες, στις καταλήψεις, στους δρόμους και όχι στις ανοχές-συνενοχές και στους διαδρόμους.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: